tisdag 10 mars 2009

Stöd våren, köp en Tulpan!

Okej! Jag medger att fjärde februari var i tidigaste laget för vårtemat men nu tar jag det lite igen och den här gången var det väl fan om det inte ska börja spira i rabatterna.
.............









Urläcker trädgårdsstol i järn! Tveksamt om jag släpper den!

Om det varit kylslaget ute så har jag haft det desto varmare i butiken. Jag stuvar möbler, packar ihop och trycker till allt för att lösgöra plats. För som jag sagt tidigare hägrar en inköpsresa i april och just nu, trots mina tappra muskelövningar, kan jag för mina inre syner inte se hur en enda pryl till ska få plats. Visst är det märkligt att man kan sälja varor och få månaden att gå runt, utan att det märks i affären! Hur går det till? Vad är det som säljs?
......











Härlig koffertkorg med emaljskylt 2500 kr. Snygga plåtlådor till plantering 550 kr/st

Som om nytillskott av varor inte vore nog, jag håller på att bygga en kassadisk också och det själ plats. Det var just på grund av utrymmesskäl som jag valde bort att ha en sådan men i stället för att springa ut och in från fikarummet, där apparaten nu står, har jag kommit fram till att disk ska man ha. Nu påstår en del kunder att de tycker att det är mysigt och gemytligt när det är trångt och saker står på varan. Men min ambition har ju varit den motsatta. Att var sak ska synas. Nåja! Det blir som det blir. Tror att disken, som ska se ut som stora packlådor, kommer att bli hyfsat snygg vad det lider. ( vette 750 kr. Vit träbänk 1200 kr.)









Vit komod med guldetaljer 2500 kr. Etagehylla 700 kr. Gråmålad stol 1500 kr. kr. .....................................................................
Besökte i vanlig ordning Antik och kuriosan, nu mer i Kista. Där var ödsligt tomt och på tok för få utställare. Mässan gav i det närmaste ett könlöst helhetsintryck. Jag vet inte vad som är fel, men det kan knappast, som en del ihärdigt påstår, bero på de nya lokalerna. Lite syre och rymd dör ingen av. Men det fanns liksom ingen charm, attityd eller riktning. Flera av mina favoritutställare var dessutom inte med. Det eftersom höstmässan gick riktigt dåligt. Men nu gick det betydligt bättre med försäljningen och många jag snackade med var riktigt nöjda. (romantisk ljuskrona 9800 kr)











Industrilampa i emaljerad plåt 1500 kr. Korgkoffert med läckra etiketter 3000 kr.
........
Själv har jag nyss avslutat en synnerligen segdragen kamp mot en kund som mot alla odds absolut, prompt och tvärt, envisades med att ha den vackra provdockan från Paris. Kunden, en snubbe på högst 25 år motsvarade inte alls de jag sett framför mig som ägare till en provdocka av detta snittet. Jag frågade upprepade gånger vad han i all sin dag skulle med en provdocka till? Jag föreslog dessutom att det nog var bäst om den fick stå kvar i butiken. Den var ju dyr också! Men snicksnack, den skulle han ha! Möjligen en aning förvånad över mitt motstånd tog han så en sopsäck över härligheten, betalade och gick! Det var den dan det!
...........
PÅ GENSYN!
Per Larsson
Inredningsgalleriet Knut&Svea