tisdag 10 mars 2009

Stöd våren, köp en Tulpan!

Okej! Jag medger att fjärde februari var i tidigaste laget för vårtemat men nu tar jag det lite igen och den här gången var det väl fan om det inte ska börja spira i rabatterna.
.............

Urläcker trädgårdsstol i järn! Tveksamt om jag släpper den!

Om det varit kylslaget ute så har jag haft det desto varmare i butiken. Jag stuvar möbler, packar ihop och trycker till allt för att lösgöra plats. För som jag sagt tidigare hägrar en inköpsresa i april och just nu, trots mina tappra muskelövningar, kan jag för mina inre syner inte se hur en enda pryl till ska få plats. Visst är det märkligt att man kan sälja varor och få månaden att gå runt, utan att det märks i affären! Hur går det till? Vad är det som säljs?
......Härlig koffertkorg med emaljskylt 2500 kr. Snygga plåtlådor till plantering 550 kr/st

Som om nytillskott av varor inte vore nog, jag håller på att bygga en kassadisk också och det själ plats. Det var just på grund av utrymmesskäl som jag valde bort att ha en sådan men i stället för att springa ut och in från fikarummet, där apparaten nu står, har jag kommit fram till att disk ska man ha. Nu påstår en del kunder att de tycker att det är mysigt och gemytligt när det är trångt och saker står på varan. Men min ambition har ju varit den motsatta. Att var sak ska synas. Nåja! Det blir som det blir. Tror att disken, som ska se ut som stora packlådor, kommer att bli hyfsat snygg vad det lider. ( vette 750 kr. Vit träbänk 1200 kr.)

Vit komod med guldetaljer 2500 kr. Etagehylla 700 kr. Gråmålad stol 1500 kr. kr. .....................................................................
Besökte i vanlig ordning Antik och kuriosan, nu mer i Kista. Där var ödsligt tomt och på tok för få utställare. Mässan gav i det närmaste ett könlöst helhetsintryck. Jag vet inte vad som är fel, men det kan knappast, som en del ihärdigt påstår, bero på de nya lokalerna. Lite syre och rymd dör ingen av. Men det fanns liksom ingen charm, attityd eller riktning. Flera av mina favoritutställare var dessutom inte med. Det eftersom höstmässan gick riktigt dåligt. Men nu gick det betydligt bättre med försäljningen och många jag snackade med var riktigt nöjda. (romantisk ljuskrona 9800 kr)Industrilampa i emaljerad plåt 1500 kr. Korgkoffert med läckra etiketter 3000 kr.
........
Själv har jag nyss avslutat en synnerligen segdragen kamp mot en kund som mot alla odds absolut, prompt och tvärt, envisades med att ha den vackra provdockan från Paris. Kunden, en snubbe på högst 25 år motsvarade inte alls de jag sett framför mig som ägare till en provdocka av detta snittet. Jag frågade upprepade gånger vad han i all sin dag skulle med en provdocka till? Jag föreslog dessutom att det nog var bäst om den fick stå kvar i butiken. Den var ju dyr också! Men snicksnack, den skulle han ha! Möjligen en aning förvånad över mitt motstånd tog han så en sopsäck över härligheten, betalade och gick! Det var den dan det!
...........
PÅ GENSYN!
Per Larsson
Inredningsgalleriet Knut&Svea

14 kommentarer:

Love Your Homes sa...

Stackars Per, inte nog med att han suckar över utrymmesproblem, han har blivit av med sin vackra huvudlösa butiksdam, i en sopsäck försvann hon. Herre jedane mig, den kunden hade inte någon respekt för de kvinnliga formerna.

Så det får till att sökas nya bekantskaper under Aprilresan, en o annan donna kanske får plats i bakskuffen eller rent av i passagerarsätet.
Jag väntar i alla fall troget på nästa påfyllning, riktigt trångt skall det vara i butiken, hoppas jag.

Med en enkel tulipan,
Ia

Lilla Huset sa...

Hej Per!
Har nyligen upptäckt din trevliga blogg och kommer tillbaka. Du har ett härligt språk./Merja

Lilla My sa...

Jag har nyliggen upptäckt din blogg och måste säga att jag ÄLSKAR den! Bilderna är jättevackra och språket helt underbart.

Självklart har jag även blivit nyfiken på din butik, trång eller ej. Jag bara MÅSTE titta förbi någon dag.

Lilla My

Anonym sa...

Din butik verkar vara underbar och de ting du säljer är av allra högsta klass, men sättet du ser på människor är lite värre. Vad spelar det för roll vilken ålder man har när man införskaffar sig en antik provdocka? Eller om man inte ser ut att ha råd men ändå går och rotar omkring istället för att aktivt botanisera? Som en otroligt framgångsrik och ödmjuk inredningsdesigner en gång sa, "köp vad du älskar och älska hur du lever". Jag hade tänkt hälsa på men ditt sätt får en att dra sig undan. Snobberi är ute.

atmosphere sa...

Äntligen lite efterlängtad underhållning från Knut & Svea!
Det var då själva tusan också. Jag funderar efter moget övervägande att göra mig av med min snickarbyggda disk....men det är ingen liten diskret sak precis.

De läckra damerna blir allt mer sällsynta, ja, de antika menar jag då förstås.
Hoppas snart att det blir tillfälle att träffas. Det är på tiden!

"köp en tulpan, annars får du en snyting" vad tror du om det? Resultat merförsäljning eller motsatsen...
Ingrid

Lilla huset på prärien sa...

Ha, ha stackars 25-åring där... det gäller att fajtas för sina saker man vill ha hem från dig *ler* Jag blir nyfiken... sa han aldrig vad han skulle ha den till? Vem vet... den kanske ska vara med i någon cool musikvideo med värsta kändisarna *skrattar*. Oavsett så hamnar den nog på ett bra ställe tror jag... särskilt om man är beredd att betala dyra pengar för den också!

Lycka till på inköpsresan! Den hade jag gärna följt med på...

/ Jenny

Anne-Lie sa...

Heja Per!
Älskar din blogg!!Ser fram emot att även komma till din butik!Lycka till på inköpsresan/Anne-Lie

Lisas torp sa...

Tittar nog in någon dag igen! Frestande värre är det!
Lisa på torpet i Vasastan!

Zassi sa...

Åh om jag var du skulle jag behålla stolen själv :)
Helt unik i sitt slag.

Finfina bilder visar du som vanligt!

Nettan sa...

Himmel va mycket snyggt! Gillar din blogg åp kommer absolut att leta upp butiken nästa gång jag är i huvdstaden!!

//Nettan

Fina Matildas mamma sa...

Fint tulpanhav

Home No.1 sa...

Hej där!
Titta in till mig jag har en utlottning/tävling där du kan vinna fin fina priser från min webbutik Home No.1.
Kram Annica på Home No.1

Kristall & Pynt sa...

Hej din blogg är en av mina favoriter, hoppas kunna besöka er affär.
Ha det gott

Anonym sa...

Här i jämtland har min herre blivit "s-holmskändis",stor bild o mycket text i lokaltidning!Man får gratulera!
Ps.Behöver du rensa i röran så säg bara till,här uppe i norr finns det mycket plats!En filial kanske?
Ha en god vår!Hälsn frk Hof