fredag 5 december 2008

Doft av Hyacint och haute couture!

Julstämningen har infunnit sig! Hyacintlökarna har slagit ut och det är troligt att jag måste skaffa nya långt före doppardan. I högtalarna går Bing Crosby på högvarv och stearinljusen brinner så att element förefaller onödigt.

Leksakslok i trä 600kr. Blåsinstrument från 1800-talet, 2800kr.

Folk har börjat köpa julklappar och att slå in paket har kommit att bli, en för mig, ny erfarenhet. Knöligt och kantigt med för mycket tejp i början. Lite smäckrare paket nu och om ytterligare en vecka kanske de ser riktigt bra ut. Värsta pyntarstressen har lagt sig. Grön mossa, Lummer och några Hyacintlökar gör skillnad!
Började storslaget att knyta granrisgirlanger för att sätta runt fönstren ute, men tvingas ge upp. Det tar sån tid! Är uppe i två meter nu men behöver minst åtta, så extriören får anstå till nästa år.
.............

Gamla modeplanscher i nötta guldramar från 500kr/st


Fortfarande blir jag grymt avundsjuk på kunder som köper med sig min hemtrevnad till sig. Tänk så snyggt de får! Härliga slagbord, kantstötta hyllor, urnor och ljusstakar i parti och minut! Stundom kommer tanken att det nog varit bättre att ingen affär ha för att istället satsa på den egna heminredningen som alla andra. Nu får jag bara stifta bekantskap med gosakerna ett kort tag för att sedan aldrig mer se dom. Jag har trots allt inte glömt tillfredställelsen av att exempelvis så här till jul bära in ett nytt (gammalt) slagbord eller en vacker gjutjärnsurna till det egna hemmet! Å gud! Jag då! Vad ska jag ha hemma? Ett fat klementiner? (till höger, ljuskrona i empirstil, 4500kr.)Provdocka från Stockman, Paris 1940-tal, 7500kr. Industrilampa i plåt 2200kr.
.......
Av oklar anledning hör gamla blåsinstrument till den givna julinredningen. Har kommit över flera märkliga trumpeter och tubor som är rent ohyggligt snygga. Vill förståss helst inte sälja ett enda exemplar. Gläds också nått så in i bänken just nu åt en fransk provdocka på järnstativ. Från 1940-talets Paris och Stockman till Knut&Svea. Haute coture! Känn på ordet! Har dessutom renoverat slagbord och matbord av olika sorter och nu väntar ännu en byrå och ett skrivbord på att tas om hand. Dessutom finns ett snyggt bockbord, som ska få rutig skiva. Ett tipps från stammis! Så tro inte att jag ligger på latsidan, finanskrisen till trots!
.........
Slagbord 1800-tal, 4000kr. Matbord med härlig patina, 4500kr. Plåtlåda med glaslock 350kr.
.......
Tack för alla trevliga och intressanta inlägg här på bloggen och tack också för alla besök i butiken. Det är ganska många bloggläsare som vid det här laget har tittat in. I går var det Skövde som kom på besök och i dag Helsingborg. Nu ska jag köra hårt fram till den 23 för att sedan åka upp till Jämtland och fira jul. Då ska jag äta minst en påse av mors nybakta kanelbullar om dan. Dessutom nybakt tunnbröd med getost innan läggdags! Fet och go må ni tro! Om vi inte ses i butiken, så ha en riktigt god jul!
.......
Formar i bleckplåt, från 40kr/st
..........
Per Larsson
Inredningsgalleriet Knut&Svea

5 kommentarer:

Marie-Louise sa...

Hej!
Gillar dina inlägg och bilder jättemycket. Vid tillfälle får jag väl också göra ett personligt besök i butiken, men bor ju andra sidan Sverige (framsidan) så det dröjer väl(tyvärr)!
Marie-Louise

Himlarum sa...

Hej!
Självklart går man på bloggvisit till dig emellanåt... Förstod väl att du skulle göra extra fint så här inför julen!
Känner SÅ igen mig i dilemmat sälja eller spara själv... Men man kan ju inte spara allt som man tycker om - men ibland är det svårt att skiljas från vissa saker...
Jag önskar dig nu en riktigt sprakande julförsäljning!

Kram
Ann-Helen

Lilla huset på prärien sa...

Åh Per! Jag förstår dig helt och till fullo. Skulle inte vilja göra mig av med en enda av de där fina pinalerna om jag hade dem i min ägo! Jag förstår inte hur du klarar av det...

Själv känner jag - TUR att jag inte bor i Stockholm för jag hade nog ruinerat mig själv. Vi hade fått bli bästisar så du kunde komma hem till mig och titta på alla dina gamla saker *skrattar*

Hilsen Jenny

Love Your Homes sa...

Nu du Per, har jag krönt den ena gjutjärnkrukan, precis som jag lovade har den fått ett ståndsmässig julpynt.
Du får hålla utkik på bloggen så dyker den upp endera dagen.
Ha det så bra i butiken med julstöket, du kanske hinner med en liten svängom till Bing Crosby....
Ingela

irma´s uthus sa...

Hejsan!Ramlade över din underbara blog, känner igen mej i mycket av dina dilemman att inte vilja sälja vissa saker till fel person, eller inte sälja alls, fniss! Ditt brandskåp BÖR husera smirnoff flaskor. Jag bor i Dalarna och ska absolut kika in hos dej när jag närmar mej huvudstaden.God fortsatt blogg
hälsning irene