onsdag 5 november 2008

Dra på trissor!!! Det är jul igen!

Tiden går fort när man har roligt sägs det. I mitt fall rusar dagarna så till den grad att jag inte alls hinner med det jag förutsatt mig att göra. Inredningsdrömmarna krackelerar i takt med tiden.
Härliga julgransfötter från 550kr

....
Om jag nån gång skulle få egen butik, ja då skulle det där pyntas till tusen. Inget skulle sparas år slumpen. Idel ädel äkta varor i form av gran och enris, halmkransar och polkagrisar, väldoftande hyacinter och apelsiner med småprickar i skulle fylla lokalen för att sprida den rätta stämningen vida omkring. Granrisgirlangerna skulle klättra på väggarna likt det vildaste Vildvinet och stearinljusen, som rinner över av hetta, lysa på vart bord. Men icke! Jag får panik!! Hur gick det till? Jag som tyckte jag hade all tid i världen för allehanda förberedelser! Inget är införskaffat och julen står för dörrn!

......
Bleckplåtsformar från 400kr. Adventsljustakar i zinkplåt 250 kr. Trähäst 4800kr. Julkulor 40 kr/st

....
Så blev det när man väl fick sin butik! Verklighetens kranka blekhet välter omkull en som en säck potatis. Tänk om man anat hur fort dagarna och veckorna skulle komma att gå. Om man bara begripit att det är nu och inte sedan som gäller. Planerat, kanske med en kalender. Nu sitter jag här helt oförberedd och känner mig tomhänt och stressad. Nåja! Nu är jag trots allt nybörjare. Jag förstår inte bättre! Kanske blir det ordning i stugan då man åtminstone har ett helt år, med de fyra årstiderna bakom sig. Möjligen ter sig kalenderåret mindre oändligt då och första advent kanske inte behöver komma som ett knytnävslag i plytet.
....
Trådkorg 450 kr, Ljuskrona 4600kr. Härligt rostiga urnor 2500 st.

....
Så vad i all sin dar sysslar antikhanlar´n me om dagarna? Ja tro’t den som vill men jag hjälper en och annan kund. Jag renoverar möbler enligt äggproducenternas löpandeband-princip. Ett hutlöst fräckt skrivbord står på tur, därefter ett slagbord och tror jag inte att det finns två byråer att gnaga på också. Tillbringar en och annan måndag på auktion. Har flyttat 200 beslag till annan plats,,hu så trist det var. Dessutom har jag minst tre ljuskronor att renovera och dra om elen på.

......
Klassisk tomte 550 kr, byst 695kr och tekoppar Gustavsberg 1860-tal, 800kr för 6st.

.....
Visst! En och annan hyacintlök ska jag väl hinna trycka ner i gjutjärnsurnorna och kanske rent av dra in en gran. Men att göra allt det jag fantiserat om måste anstå. Jag min arma krake som nyss plockat in Pelargonerna får helt enkelt satsa på nästa jul. Och dit är det ju hur långt som helst!

.......
Härligt bord i rokokostil 3400kr. Porträtt 1800-tal, 8900kr.

På Gensyn!
Per Larsson
inredningsgalleriet
Knut&Svea

15 kommentarer:

Pisan sa...

Som vanligt trevlig läsning. Och en massa ögongodis. Men kära nån! Sån panik behöver du väl inte ha, det är ju inte advent än på några veckor. Lugn i stormen :-)

Pisan

Lilla huset på prärien sa...

Det är verkligen härligt att få kika in i din butik och drömma sig borg - julpyntat eller inte :)

Mvh Jenny

Anonym sa...

Magnifique blog !!! bravo
douceur blanche
http://loupinou.canalblog.com

Anonym sa...

Magnifique blog !!! bravo
douceur blanche
http://loupinou.canalblog.com

Per-Göran sa...

Jag har fyra härliga grangirlanger med lyse om herrn skulle vara intresserad. Det är antingen hanses butik eller mitt medeklass hem i new england-anda som väntar för de glada girlangerna.

Hör av sig bara.

Grosshandlar'n

Pia..... sa...

Hejsan..nu kanske jag kommit rätt:)..Halkade in på ett sidosår..via nånting som ahde med mjölsäckar och göra..!!??..Jaja resan hit var lite krokig..MN..när jag ändå är här så varför inte passa på att fråga en sak??..Läser at du har lite kunskaper om antika möbler osv..eller kanske ska säga mycket kunskap:)..Min fråga är..jag fick på ett loppis tag på ett gammalt stryk och bakbord....har surfat lite runt för att se vad ett sånt bord kan vara värt..och vad det har för ålder..osv....vet du något om sådana bord??..PIA

Love Your Homes sa...

Nu har jag då på språng med den lilla snirkliga svarta hyllan och det skall väl vara själva tusan om den inte finner sin plats i huset. Har inte gett upp hoppet, envis som få skall den väl hitta sin plats, vacker som den är.
Under tiden får du väl nöta på lite skrivbord, pynta lite advent, ut i skogen och röj hem lite grönt...sitta och putta går då inte för sig.
Nä, lite jul kan man få ditt skyltfönster, väl!
Stammisen, Ingela

Lilla huset på prärien sa...

Hej Per,

det var en snabb sväng jag fick se din lilla butik i lördags. Den är alldeles underbar!! Men jag kände att jag dåligt kunde koncentrera mig med en liten fjälla i antågande... Nästa gång jag kommer till Stockholm kommer jag absolut tillbaka! Tusen tack för titten! :)

/ Jenny

CHÂTEAU DE KONSTANSE sa...

Det er ikke alltid tiden strekker til, selv om en har hodet fullt av drømmer;-)
Nydelige varer du viser igjen, som alltid!

Min mamma skal til Stockholm i helgen, og jeg håper hun får tid til å dra innom butikken din:-)
Skulle ønske jeg kunne være med, men jeg får ha det til gode!

Ha en fin helg:-)

oumberligating sa...

Vilken butik och vilken trevlig och kul blogg helt i min stil, satsar själv på att ha en butik, fast då här ute i haninge har drivit ur och guld butik för 20 år sedan, men det är en otrevlig branch numera, tråkigt nog, sedan blev min fru svårt sjuk för 14 år sedan, så det har varit fullt upp. Härlig stil på butiken, kommer att titta in där, gillar det jag ser på bilderna så nu gör jag lite reklam för dig på min blogg. Hoppas du tycker det är okej, titta in och säg vad du tycker när du har tid på www.oumberligating.blogspot.com startade upp bloggen som motvikt mot den blogg som jag driver för att starta upp en ny smärförening www.jernsaxen.blogspot.com Var nu rädd om dig så att du inte arbetar ihjäl dig under julmånaden. Min ordination är att du minst var tredje dag går och simmar och bastar under några timmar, prata inte med någon, försök slå bort alla tankar på shoppen, lita på mig, jag vet vad jag talar om. Tittar in och julhandlar lite hos dig men inte förrän, du läst denna kommentar (ler) mvh Peter Olofsson

oumberligating sa...

Så därja nu har jag petet in din logga längst ner på min blogg, blev djäkligt fint om jag får säga det själv(ler) mvh Peter Olofsson

me and alice sa...

Ta det lugnt!! Blir alldeles utmärkt med lite hyacinter och en vacker gran!!!
I vanlig ordning tack för trevlig läsning!
adventshälsningar Susanne

Zassi sa...

Det kommer att gå så bra för dig :) Även om det är stressigt ibörjan.

Såg att dom tipsade om Knut & Svea i en NY inredningstidning. Drömhem & Trädgård har en julutgåva :)
Där fanns det minsann 6 koppar m fat från Knut & Svea! Grattis :)

Lilla Blanka sa...

Hej!

Härligt inlägg varvat med en massa vackra bilder..åh den där trähästen..*suckar av lycka*

Kram
Mia

Hilde Heimdal sa...

Så mye flott!!

Når får du hjemmeside da??

Hilde Heimdal :o)