onsdag 4 februari 2009

Vem är först ut med trädgårdsromantiken?

Jo, Jag! Du milde tid! Tänk så fort en vinter går. Att solen kan värma och knoppar brista hade jag nästan glömt. Men nu är det dags igen. Fram ska allt det jag gillar bäst av allt. Trädgårdsattributen.


Klassisk trädgårdsgrupp med härlig patina. Bord, två stolar och bänk. 6000 kr.
........
Nåja, hos mig står sånt framme året runt, får ju inte nog, men tydligt är kundernas plötsliga intresse för gamla gjutjärnsurnor och trädgårdsbord. Sålde förvisso, med stor förvåning, både trädgårdsbord och stolar som julklappar i december. Ett trädgårdsbord slog jag till och med in i papper rejält omknutet med snören. Men nu när man åter hör fågelkvitter och ser vårlökarna sakta smyga sig upp efter husväggarna, jag då får vi lust!
......
Trädgårdsbänk med gjutjärnsgavlar 4000kr. Urnor 2500 kr/st. Köksvitrin Sålt! ........

Som vanligt blir jag bångstyrig och rent av nödbedd när någon vill köpa ett av mina utsökta shabby-objekt. Det uppstår en remarkabel kamp mellan säljare och köpare. Det är möjligt att en och annan upplever det hela som en aning besynnerligt men trädgårdsbord och stolar av rätta snittet ska man vara rädd om. Kämpaleken för att införskaffa nått liknande är hård.


Bryggarstol 1100 kr. Paret caféstolar med bord 4800kr


Hur som helst. Har plockat fram en gammal nött trägrupp, i prima skick, med bord, två stolar och bänk. Den väcker uppmärksamhet! Den får folk att drömma om ljumma sommarkvällar i bersån, om födelsegården på landet, om härlig trägårdsromantik. Som stämningsskapare har den lånats ut till flera inredningstidningar och jag ställer mig frågan. Ska man verkligen sälja iväg den också?
........

Underbart gräddvitt brödskåp 5500kr.

Ja, jo, just ja! Jag ska ju pröva att leva på det här. Glömmer det ibland. Det är inte meningen att snygga stilleben uppbyggda med sällsynta gobitar ska stå orörda, bara vara till lyst. Meningen är att nån ska fatta tycke för utställningsbröten, pynta och ta med sig fanskapet hem till sitt.
.........Lantbord/skrivbord 4800kr

Det egna habegäret är det heller inget fel på. Jag suktar och trängtar efter vad som ska åstunda. En inköpsresa! Vem, normalt navlad och beskaffad, längtar inte till en fransk loppmarknad, eller till en dansk grisbonde med överfulla uthus!? Franska lantbord, slaktbänkar, köksvitriner, klädskåp, skoddar, trädgårdsurnor, ja allt som skimrar får följa med hem. Ty att söka, finna och köpa är det största av allt! Det är först då det blir riktigt nöjsamt.
.........
Samling vid pumpen och på gensyn!
Per Larsson
Inredningsgalleriet
Knut&Svea

9 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Jaa, du..jag förstår fullt ut att det kan vara svårt att sälja såna gobitar..nästan så att du nog vill intervua köparen så att det verkligen blir rätt eller så att dom är rätt..hii..hii..
Rolig läsning och vackra bilder du bjuder oss på
Ha det gott
Kraam Anette

Love Your Homes sa...

Hej du Per.
Ja mina trädgårdsstolar står ute året runt och samlar på sig rost i all ära. Nåde den som förvillar sig med målarburken dit, den blir nog ratad för mindre.

Beståndet av stolar kan nog utökas i alla fall.......du hör, begäret tar aldrig slut. Så jag ser fram emot din nästa inköpsresa.....plinga när du är åter och jag hastar till butiken.

Heidi sa...

oi oi, I just love your blog <3

Fransk inredning sa...

Såå underbara ting! Nu längtar jag än mer till våren...Stor kram Susanne

atmosphere sa...

Jag har som du framme avdelning trädgård året runt, och snart får jag stans största leverans av franska bistromöbler av bästa kvalité...I februari, mitt i smällkalla (nåja) vintern. Hur tänker dem?
Fast å andra sidan är väl tidig leverans att föredra, med tanke på vår inte allt för långa säsong här i Norden!
Ser verkligen fram emot ett besök hos dig förr eller senare, och jag hoppas det blir förr.

Handplockat sa...

Åh vad jag blir lycklig nu n'r jag hittat hit
så mycket fint ni har
länkar hit på torsdag då vi har torsdagsutmaningen "trädgårdsdrömmar" hoppas det är ok om jag lånar en bild till länken hit

ha det bäst

vitstil sa...

mysig bloog,,,kul att hitta er ,,,ha de gött

Kallholmen sa...

Vad mycket fint du visar...verkligen underbart med trädgårdsgodbitarna, förstår väl att en del vill man inte bli av med till kunder som inte förstår dess värde...!
Njuter av vackra saker och ljuvliga bilder.
Tack.
Carolina

Galleri Hönshuset sa...

Hej på dig...Fantastiskt fina bilder...Såg bokstaven "P" där nånstans bland alla härliga tingen...Undrar ju förstås vart den kommer ifrån, för en sån skulle ja jag ha förstås =)

Ha det gott. Pirre