lördag 4 juli 2009

Vykort från somriga Roslagsgatan!

Sibirien är hett! Solen steker efter husväggarna och under utfällda markiser sitter ledighetskometerna och sippar latte och rosé. Jag slipar en skänk. Fläkten, den engelska 30-talsvarianten som kostar skjortan, går för högtryck. Dammet yr. Jag går ut för en nypa luft och konstaterar: Vilken härlig gata!
........

Roslagsgatan är väl värt ett besök!
.................
Roslagsgatan är en av de antiktbutik-tätaste gatorna i stan med tio butiker på rad. Här går att få tag på prylar och möbler från alla tidsepoker i det mest skiftande stilar. Billigt loppis eller exklusiva antikviteter. 1950-tal eller 1700-tal. Smaken avgör. Norrmalms uppköpsaffär har med samma namn och i samma lokal legat på gatan i över hundra år och Jag firade ett år den första juni.
................
.................
.................Kartor 1200kr/st. Mindre trähylla 600 kr. Tvättställ 3000 kr.
..............
På gatan finns även en lång radda caféer och resturananger. Franska Chez Albert med sina delikatesser från världens alla hörn är en riktig favorit. Vad sägs om ett franskt surdegsbröd ”Pain Poilane” som bakas i Paris på morgonkulan och som sedan skärs upp i mindre bitar och säljs i Stockholm till lunch! Jag beställer oftast en Viking, en grillad macka fylld med allehanda läckerheter som toppas av den hemliga såsen.
...................
...................
.....................
...................

Blomsterbord 700 kr. Fågelburar från 600 kr.

Sibiriens soppkök är en annan av gatans klassiker. Många som uppenbart läst eller hört om den beryktade menyn kommer och frågar vart det ligger. Min närmaste granne ”Detroit” gör att gatan med rätt kan fortsätta kalla sig för ”Kulturgatan i Sibirien”. Här huserar 25 konstnärer med varsin ateljéplats och gemensamt galleri. Flera spännande utställningar avlöser varandra och jag ser fram emot nästkommande vernisage.
........................
........................
........................
Så om ni tittar in i butiken och ingen är där, så hittar ni mig säkert på caféet, eller hos kollegan bredvid. Det är nämligen inte alls så tokigt med en sommar på Roslagsgatan när man tänker till!

På gensyn!
Per Larsson
Inredningsgalleriet
Knut&Svea

5 kommentarer:

LantlivsAnette sa...

Ohhh, detta inlägg kom väldigt lägligt eftersom jag snart ska till S-holm !!!
Jag kommer till gatan, för att kika in i din butik och i alla andras !!
Ha det gott
Kraam Anette
P.s Här i Norr har vi haft det ruggigt kallt idag, efter 6 timmar i mitt Loppis tält så är jag frusen, men lycklig för affärerna gick strålande !!

Love Your Homes sa...

Hej Per,

att hamna i skärsgår'n, innebär abstinens vad det gäller antikt o loppisar så jag avverkade ett par stycken på vägen ut. Lite fina saker hittade jag...

Man kanske t o m får lov att ta sig iland emellanåt för en auktion någonstans, fast det är tunnsått häromkring. Fast nästa vecka blir det Gagnefveckan och man får väl ladda batterierna inför deta vad som komma skall.

Ha det så gott längs det strykheta väggarna i Sibirien, svalka dig med en kall Gazpacho emellanåt
och för guds skull - slit inte ut den fina fläkten!

Grattis till ett år och många fler....på gjensyn, Ia

Kristall & Pynt sa...

Så vackra saker du visar.
Ha det gott
Kram Sofia

Ellen - Charmerende gjenbruk sa...

Denne gaten er virkelig verdt et besøk...jeg kommer innom neste gang jeg er i S-holm.
Fortsatt god sommer.
Klem...Ellen

Myownhome sa...

Vilken härlig blogg. :)