tisdag 12 maj 2009

Factory Vintage!

Vi börjar bli en ansenlig mängd typer som diggar det slitna fabriksstuket. Rått och oborstat, stål, järn och betong och varför inte en gnutta rost!Idustritaklampa 4500 kr. Bordslampa 2500 kr.

Allt som en gång varit självklarheter i fabriker och verkstäder är nu högsta inredningsmode. Och tack vare, eller på grund av, populariteten och den stora efterfrågan så är det inte alldeles enkelt att få tag på. Här hemma är det nära nog omöjligt så ut på kontinenten det måste man. Under min inköpsresa hägrade i första hand industrilampor. Det såg länge ut som det skulle skita sig totalt, men så, nästan då det var dags att återvända hem, hittar jag dem. Sorgfri och belåten köper jag med mig några riktigt skarpa exemplar och kan inte glädjas nog över upptäckten.
.............Vackert klädskåp, sekelskifte 9800 kr.

Den lite mer kallhamrade industristilen gifter sig så utmärkt med det övriga i shabbysvängen. Miljöerna sprakar och skirt fattigmanssilver på en ruff koffert är närmast att betrakta som rena poesin. Lägger vi där till trädgårdsträskets trevligheter, ja då är det hela fulländat. När jag är ute på resande fot kan jag heller inte motstå fågelburarna. Hur han det komma sig? Vad är det som gör att jag attraheras av fågelburar? Sifoner är en annan högst fånig sak som omedelbart packas in i lastbilen. Det gör också dem gamla flaskhämtarna, liksom ljusstakar i gjutjärn.
Det är alla dekorativa föremål och lite av ett signum när det gäller denna stils ideal!
................


Vitt köksvitrin 8500 kr. Fågelburar från 1200 till 2500 kr.

Daskar vi till med några trevliga skåp, och skiftande småmöbler, ja då har vi en full lastbil med trevligheter med oss hem. Jag är hyfsat nöjd, eller nöjd är att ta i. Det känns bra men kunde kännas bättre! Nöjd blir jag ju aldrig. Jag är omättlig och får aldrig nog av sakletandet. Att jag är trångbodd och att det ingalunda är en underdrift har alla ni som besökt mig begripit. Och att i ett redan akut läge då trycka in nya varor kan kanske förefalla en smula märkligt, men vad ska en stackars ”villhameratyp” som jag göra? Man måste ju ha lite nyinkommet också!
..............Ljusstakar i hårt patinerad mässing och gjutjärn från 600 kr till 1200 kr

Är nu också (nästan) klar med den nya affärsdisken i form av stora packlådor. Fattas gör ännu den gamla oljepresenningen som ska spännas på ovansidan. Dem visade sig vara svåra att få tag på, men jag kämpar vidare, kan inte släppa iden. Ovanför disken ska givetvis två läckra industrilampor hänga. Tjo, så läckert! Sedan är det bara att flytta dit kassaapparaten och datorn! Ska inte dra det här med oviljan att sälja, att bli av med, förlora och se prylarna dra i väg med nån annan den här gången. Ska man ha affär får man lära sig veta hut!
.............
Koffertar från 600 kr till 2000kr. Samt ny affärsdisk!

På gensyn framför disken!
Per Larsson
Inredningsgalleriet
Knut&Svea

16 kommentarer:

Ada och Emil sa...

Everything lovely...how much is that huv?

Lilla Huset sa...

Tack för underhållande läsning! Fina fynd du gjort!/Merja

Sara sa...

Ojojoj, så mycket fint! Jag GILLAR allt!

Ha det bäst!

timelesshome annika sa...

Jag älskar era grejer skall försöka komma förbi måste handla:)
Själv firar jag ett år som bloggare och lottar ut en gåva titta gärna förbi kanske vinner just du.
Annika

timelesshome annika sa...

Jag älskar era grejer skall försöka komma förbi måste handla:)
Själv firar jag ett år som bloggare och lottar ut en gåva titta gärna förbi kanske vinner just du.
Annika

Isabelle sa...

Wow! Jag har aldrig haft nöjet att besöka butiken, men älskar den redan! Funderar ni på att öppna nätbutik? Jag bor en bit från vår vackra huvudstad men vill ju inte missa godbitarna i er butik. Kul att ni satsat lite på snygga föremål i industridesign, det har jag verkligen saknat... Vill bara ha mer.

Trevli kväll!/ Isabelle

Lilla huset på prärien sa...

Det ser helt fantastiskt ut! Älskar precis alla av dina grejer. Vad roligt det måste vara att ge sig ut att sakleta sådär. Själv får jag smaka på livet lite då jag handlar en del till Ingrid på Atmosphere. :) KUL är det!

/ Jenny

Love Your Homes sa...

Fabriken såg finfin ut, jag skådade även de läckra industrilamporna lite halv gömda...det blir nog surt när de försvinner.
Nu skall jag skruva upp krokarna (med lite hjälp), rapport följer!

Vi synes

Lindisen sa...

vilken härlig blogg! många fina bilder, jag kommer garanterat besöka butiken i sommar!

In my house sa...

Hej hej,,, här har du en riktig STÅL,PLÅT älskare =)

Jättefina lampor du visar!

josse

Fransk inredning sa...

Din blogg är helt underbar! Vad kostar det ´härliga madonna porträttet?/Susanne

Ellen - Charmerende gjenbruk sa...

Her var det mye fint å få kjøpt, jeg liker også godt den rustikke stilen, og har trålet alle mekansike verksteder i nærheten etter lamper, kasser,og understell til bord. Man kan finne mye spennende her hjemme også.
Klem...Ellen

Tant Blå - inredningsbutik i Sala sa...

Hej du har något att hämta inne hos mej!!!!
Kram Kathrine

Mia sa...

Vilket underbart vackert klädskåp!

Maria-Isabel sa...

Älskar ditt sätt att uttrycka dig, du borde fundera på att samla ihop tankarna och knåpa samman en inredningsbok! Såååå tråkiga som de flesta inredningstexter är, vore dina ord en riktig befrielse. Dina upphittade industrilampor är underbara, de skulle jättegärna få flytta hem till mig om det inte vore för min motsträvige sambo som fortfarande muttrar över min franska trearmade Jielde-lampa från Vintage by Nina. Han förstår överhuvudtaget inte min vurm för dessa lampor som jag gladeligen skulle kunna fylla varenda hörna av hemmet med...

Vita ljuva tankar sa...

Oooo...hos er skulle jag trivas gott! Mycket ögongodis ser jag :)

Linda:)