måndag 30 juni 2008

Det börjar blomma i nya butiken!

Färgpytsar och penslar, regelvirke, skruv och kartonger. Möbler i drivor och beslag i tusental. Stundtals ter sig oordningen oöverstiglig, men det börjar faktiskt likna nått.

Vansinnigt kul att möblera på gatan! ........

Så fina Pelargoner du har! Det utbrister många förbipasserande damer som med förtjusning nyper tag i ett blad och konstaterar att sorten heter Mårbacka. Andra kommenterar möblerna och en hel del faller platt för den nötta charmen och trädgårdsromantiken. Det här kommer att gå bra säger dem, jag kommer igen! Med andra ord, så här långt känns det rätt hoppfullt.
Även om en hel del har ramlat på plats som tapeter, väggar och golv, så återstår också massor att göra. Belysningen har ännu inte kommit upp, inte heller har hyllan vid skyltfönstret blivit klar. Det mesta av porslinet ligger ännu nedpackat och alla möbler har inte placerats ut. Det får helt enkelt bli lite pö om pö.
............

Trädgårdsromantiken bjuder på sommarkänsla!

Utrymmet tryter och jag förbluffas över att det blev så proppat som det blev. Förhoppningsvis kommer en del saker att bäras i väg av någon inredningssuktande kund men det verkar inte som om man kommer ifrån ett visst mått av ”staplande på hög”. Det är dock så pass mycket ordning så att det går att öppna i morgon den första juli. Jag ska ärligt erkänna att det inte känns helt okomplicerat att skiljas från sina shabby-saker. Men meningen med att ha affär är väl just att sälja, så det är bara att bita ihop och glädjas med prylens nya ägare! Snörp!!
...............

En del bloggläsare har redan hittat hit, kul att träffas och roligt att få ett ansikte bakom blogginläggen. Sköna hem har också varit här och lånat halva butiken till ett antal reportage. Det har även tidningen antikvärlden som i nått kommande nummer ska göra ett ”gjutjärnsextra” vilket jag verkligen ser fram emot. Så har ni vägarna förbi Roslagsgatan i sommar så är ni välkomna in i röran. Har ännu inte bytt skyltar på väggen, så än står det Tages, men tids nog så..
............
Per Larsson
Inredningsgalleriet Knut&Svea

11 kommentarer:

Vitbalansen - Helena sa...

Det ser verkligen helt underbart ut i din butik! Jag hoppas så att jag kan ta mig dit antingen nu på torsdag eller på måndag om en vecka när jag är på besök i Stockholm. Ska bara försöka lämpa över min stora och i en inredningsbutik inte så lämpliga hund på någon av mina medresenärer :-).

Stort lycka till med (den officiella?) butiksöppningen i morgon!

atmosphere sa...

Jag blir sååå frestad! Vill åka nu bums.Lite lättare sagt än gjort. Det ser verkligen inbjudande ut.
Just det, sen ska du skiljas från varorna. Även det lättare sagt än gjort. Jag har ännu inte lärt mig...
I lördags när jag var på en auktion och min bättre hälft stod i butiken några timmar, hände det att han lyckats sälja en inredningspryl, som jag tidigare dekorerat med, men glömt att ta bort. Den var så klart inte till salu. Kan knappast anklaga honom, det är ju mitt fel och ingen annans. Men jag måste medge att det sved ett tag.
Din lycka är ju gjord, jag menar att både Sköna hem och Antikvärlden har lånat prylar av dig, och det blir minst ett omnämnande där, samt det faktum att du ligger i Sthlm. Kan bara gratulera!
Vad har du för öppet-tider, ifall jag skulle ha lyckan att få besöka dig?
Se till att ha bubbelglasen i beredskap!
Ingrid

Anonym sa...

Hej Per!
Har följt dina strävanden då och då här på bloggen. Kul att du äntligen kan öppna din butik! Jag, Kristin och Svea(!) kommer på besök om ca en månad då vi är på genomresa i Stockholm, på väg till Gotland.
Hoppas du har några prylar kvar då!

// Björn Bengtsson (ena halvan av dreamteamet på gamla TV4 Jämtland)

Love Your Homes sa...

Hej Per, tänk vad en laptop en ett mobilt bredband kan vara användbart för en bloggare. Har spenderat natten på Grythyttans gästgiveri med maken och ljuvlig mat, efter att ha skannat samlarmässan i Nora under gårdagen. Riktigt givande. jag ser att butiken artar sig mer o mer, men blombordet är ju hos mig numera. Skulle vara kul om Ingrid dyker upp. Ingela.

Ha det bra med "butiksöppningen"

Anonym sa...

Hej vad fint det blir. Vad stolt jag blir över dig! Gamla dekoratörn'. Du har inte tappat stinget ser jag minsann.

Ville bara skvallra lite. Har sagt upp mig! Hoppsan! Så var det gjort. Fick nytt jobb. Känns toppen! Och lite läskigt! Tack för allt!

Kram Johanna

me and alice sa...

Hej!
Åh, vad härligt det ser ut. Bara älskar hur du satt ut grejer på gatan... Här har du en kund som kommer ramla in i början av Augusti...
/Susanne

Hwita Villan sa...

Vad spännande! Självklart måste man kika in där när man har vägarna förbi!

Lycka till!

ColonialEast sa...

Vilken trevlig butik du verkar ha! Måste besökas nästa gång jag är inne i city. Men vart ligger den? Hittar inget på din blogg!

Vitbalansen - Helena sa...

Hej! Var förbi din butik i måndags förmiddag i förra veckan, men jag lyckades pricka in en tidpunkt när det var stängt :-(. Gissa om jag stod och dreglade på utsidan av fönstren... :-). Det syntes ju lång väg hur mycket fint det finns där inne. Ja ja, jag får hoppas på bättre tur någon annan gång!
Sommarhälsningar från Helena

atmosphere sa...

Tack för hälsningen du skickade via Ingela. Kommer du till Helsingborg och antikmässan kanske?
Ska försöka besöka dig någon gång i augusti. Ja, det är ett måste!
Sommarhälsningar,
Ingrid

Nostalgi och Rosor/Linda sa...

Oj vilken sida du har jag blir aldeles ja glad... Måste nog ta någon bloggvän och göra ett besök..
Hit kikar jag gärna in ofta.. Går de bra att jag länkar??
mvh Linda