fredag 13 juni 2008

En titt i lokalen där renovering pågår

Kära bloggläsare! Som ni noterat har flödet av artiklar drastiskt minskat och min ambition om minst sju inlägg i månaden tycks komma på skam. Ni som hängt med i svängarna förstår varför.
.................


Samma hörn före och efter. Visst ser det lika rörigt ut på båda bilderna!?
...........
Att kliva in i en gammal antikbutik med stort, jag tar det igen, stort renoveringsbehov kräver sitt deltagande. Väggar, golv, tak, el, fönster, lister, allt behöver en hjälpande hand. Kunde heller aldrig drömma om att det fanns så mycket saker, som tar så mycket plats och som under renoveringen måste skuvas än hit än dit. Allt är staplat i högar och det är omöjligt att förstå att det ur detta ska bli en snygg butiksmiljö.
.................Gröna fondväggen ska tapetserats med en rödrutig Raffe-tapet.
............
Jag är inne på andra veckan och visst har det hänt en hel del. Med hjälp av mina föräldrar har förråd, kök och toalett genomgått ett stålbad och det är nu så rent att man i det närmaste kan slicka på toalettringen, om man nu skulle vilja det. Åtskilliga mängder sopor har förpassats till återvinningen och ett antal dammsugarpåsar har fyllts med sand och damm. Skönt att ha sånt gjort.
......................
Lokalen börjar faktiskt redan att andas nytt. Målarfärg och tapeter gör susen. Raffe-rullen är på plats i den inre delen och jag är mer än nöjd. Har dessutom målat i stort sett lokalen runt. Nu återstår ytterligare en fondvägg som ska upp på det gröna partiet i den främre delen. Jag har backat från iden med botaniskt mönster, tyckte det kändes för dystert, har i stället beslutat mig för att gå på rutigt vilket känns piggare! Bygger även ut skyltfönsterdelen, gör större plats med hyllor under som sväljer mängder med glas och porslin.

Roslagsgatan är verkligen en härlig plats att vara på, känner redan en enorm trivsel. Alla antikhandlargrannar är hit och hälsar på och delar generöst med sig av allehanda tips, ger ryggdunkar och goda råd. Och när jag blir allt för pessimistisk i mitt resonemang påstår dem till och med att det visst kommer att gå bra!! Hoppas dem har rätt!
.........
Per Larsson
Inredningsgalleriet Knut&Svea

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag sa ju det! Att det skulle gå vägen. Och fint blir det också tydligen. Sprang på Micke Nyman idag. Han hälsar så gott. Gav honom ditt nummer, så han hör säkert av sig någon dag. Lycka till nu! Jag kommer snart och kikar.

Kram Johanna

Sara sa...

Åh det där kommer att bli hur bra som helst!! Jag ser fram emot mer bilder :)

Love Your Homes sa...

Hej Per, det är klart att det kommer att gå strålande för dig på Roslagsgatan...vi kommer nog trampandes allt efter som... bloggarna, för att sukta i utbudet. DIna bilder visar redan klara positiva förändringar och du får snart din egen prägel på butiken....kan inte bli annat med din känsla i denna värld som vi har fått ta del av i ditt bloggande.
Keep it up, Ingela

CHÂTEAU DE KONSTANSE sa...

Butikken frister stort allerede!!!Er urnene på bildet til salgs? (både de som er par, og den litt mindre med blomst i). Hva er evt pris? Ble så lekkert med tapeten! Du må ta litt detaljebilder etterhvert som du kommer i stand:-)
Dette kan ikke bli annet en stor suksess! Lykke til!

atmosphere sa...

Förstår precis att blogg-ambitionerna, kommit på skam. Hade nästan förträngt hur mycket jobb det var att renovera en lokal grundligt, och dessutom göra det själv. De förra ägarna till min lokal hade lagt in en helt ny plastmatta ett par år tidigare, beige-vit förvisso, men det var bara att ta fram matt-kniven och strimla upp mattan bokstavligt talat. Som om inte det räckte låg ett lager flytspackel på hela härligheten. Något jag aldrig gör om, men jag fick min belöning. Under hela härligheten låg gamla mjuk-svart-vita klinkerplattor från Höganäs "Victoriaplattan" från 1920-talet.
Så du ska veta att jag är med dig hela vägen och förstår att du har fullt upp. Jag är förvånad att du alls fick till ett inlägg, eller egentligen inte. Trots att vi "bara" är blogg-vänner har jag förstått din kapacitet = inget att leka med.
Ser fram emot fortsättningen!
Ingrid

Tidsmästarinnan sa...

vad kul att hitta hit! lycka till med renoveringen, jag kikar gärna in när du öppnar sen...

glada hälsningar,

Susanne

me and alice sa...

Hej Per!
Du ser ut att ha kommit en bra bit på väg. Det blir riktigt snyggt!
Längtar tills du slår upp portarna och man får komma in och njuta och leta bland gobitarna...
/Susanne

Love Your Homes sa...

Hej Per, jag stod kanske för första blog-trampet idag. Hade inte mod att komma tillbaka när klockan var sen. Ja, blombord och 2 bryggarstolar vill jag gärna ha. Kommer tillbaka igen snart mellan jobb o hem. Måla på, Ingela