fredag 30 maj 2008

Jag slog till och köpte mig en egen antikaffär!

.......................

......................
Jo, det är som det står på löpen, åtminstonde delvis! Jag har köpt en antikaffär på härliga Roslagsgatan. Så mycket strid eller ekonomisk maktkamp har det inte varit, men väl så utdraget och segt. Det som återstår nu är ett undertecknat kontrakt, vilket ska ske på måndag. Det känns riktigt bra, men också märkligt och en aning oroligt. Vet jag verkligen vad jag ger mig in på? Det är nog typiskt mig och mitt grubblande, pessimistiska kynne att inte glädjas fullt ut och i onödan. Köpet är definitivt en delseger, men nu väntar andra hårdare bandage och genast är det perspektivet som tar över. Får liksom nypa mig i armen för att komma ihåg att jag faktiskt nu ska få ge mig i kast med det jag önskat och drömt om i åratal.
.................

Inger och Dan har drivit butiken i 20 år och har varit antikhandlare ännu längre. I går avtackades dem av alla goda grannar!

Å visst ska det bli roligt! Att kliva in i antikbutiken får tankarna att dansa hambo. Här kanske man kan göra si och där skulle man få plats med det och där kan det bli så. Det snurrar och idéerna sprutar. Och trångt kommer det att bli. Trots att det är 65 kvadrat att leka på. Dels tar jag över resterna av det befintliga varulagret och så dundrar jag in med mitt. Det blir till att sålla och gallra ut. Att förvandla den gamla butikens interiör blir en utmaning, men sannerligen en kul sådan och eftersom renoveringsbehovet är ganska stort så ser det inledningsvis ut som jag har en del att syssla med............................

Fönstren ska plockas fram och nya spotlights måste upp. Vill i möjligaste mån skapa en ljus atmosfär, inte minst för den egna arbetsmiljöns skull. Lokalens golv är ett sorgligt kapitel. En brun plastmatta från 70-talet som för länge sedan mist sitt berättigande måste åtgärdas. Jag funderar på att måla den sand-grå-vit med en radda av stora rutor på klassiskt gustavianskt vis. Man kan också riva ut den och putsa upp de råa betonggolvet. Ett annat alternativet är att lägga in ett trägolv och sedan måla det. Ralph Lauren-tapeten med botaniska motiv ska upp i ena delen, liksom ett par gamla drivbänksfönster. Det blir en snygg inramning till dem trädgårdsromantiska prylarna. En annan Raffe-rulle ska upp i den inre delen, med kronor och adelsmärken. Tapetkollektionen är alldeles färsk och jag blir rusig av lycka då jag ser den.
.................
....................
...................
Nåja, nu gäller det först att komma i ordning, den dekorativa tuschen får komma med tiden, lite vart efter. Jag har dessutom en racka möbler som ska kläs om, rengöras och renoveras.
Övertagandet sker på måndag men jag antar att jag avvaktar med att öppna, åtminstone den första veckan. Sen får det bli invigning med skumpa och korvsnurttar. Ni är välkomna att titta in!

.....
Per Larsson
Inredningsgalleriet Knut&Svea8 kommentarer:

Love Your Homes sa...

GRATULERAR OCH SALUTERAR, så var det klart.
Jag gick in i butiken häromdan och köpte mig en liten pigtittare, den går då inte med i restlagret.
Vi ser fram emot snittar o skumpa, hojta till.
Behöver du Raffe tapeter, så är jag återförsäljare.
Kanske kan jag hjälpa dig.
Hur som helst så är detta bara ett såååå välkommet inslag för Stockholms antikvärld.
Lycka till, Ingela

CHÂTEAU DE KONSTANSE sa...

Fantastiske bra forsider;-)Skal si det er fler som viser interesse for the big thing*S* thihi
Gratulerer så mye som butikkEIER!!*JUHUUU*,- du må vell være stolt og glad nå! Kan alt se for meg forandringene du skal gjøre i lokalet,- det kommer til å bli så fresht! Ser fram til du begynner å fylle butikken med godsaker,-jeg selv ser etter to gamle hageurner!
Når regner du med å ha åpning?

Selmas granne sa...

Oooops!
Trillade in här som av en händelse och blev alldeles betagen! Oj vilken härlig blogg! Den fyller just nu ett behov jag har så jag kommer med all säkerhet att besöka er ofta :-) För att inte tappa bort er har jag länkat bloggen på min egen blogg. Hoppas det är ok?!
Mvh Sussie

Vitbalansen - Helena sa...

Stoort grattis till att ha blivit med antikbutik! Kan bara tänka mig hur hjärnan går i fritt spinn över allt du vill hitta på i lokalen :-). Ett jättestort lycka till önskar jag dig!

Anneli sa...

Detta var ju helt fantastiskt!!
Efter all vånda, drömmar, beslutsångest...har du kommit DIT!!! Ett stort grattis - jag tror att din butik kommer att bli till en riktig oas och utflyktsmål för sådana som jag...

Skickar dig mina varmaste lyckoönskningar - kul att du vågar satsa på dina drömmar !!

marie sa...

Men ett stort grattis! Kan ju bara tänka mig vad det kommer att bli av detta! Håller du samma linje i butiken som på bloggen så kan det bara inte misslyckas! Du är så duktig och har sån bra smak så jag ser verkligen fram emot denna öppning!!Lycka till!!
Marie

atmosphere sa...

GRATTIS!
Jag trodde på dig hela tiden, och nu är du där! Jag säger som jag sagt tidigare: blir affären bara en bråkdel så fin som din blogg kan det inte bli annat än succé. Ser fram emot en spännande butik, som vänder upp-och-ner på begreppet (antik)affär!
Nu kan du slappna av, kontraktet är skrivet, och det är dags att vända blad.
Några sysselsättningsproblem lär du dock inte ha i sommar.. Ska hålla utkik efter dig på auktionerna i sommar.
När öppnar du? Som Ingela skrev, hojta till och vi kommer!
Varmt lycka till!
Ingrid

Love Your Homes sa...

Hej Antikhandlar'n, du jobbar väl inte ihjäl dig. Det är på tok för tyst för oss nyfikna härute, du kan väl uppdatera lite kort bara, är du bussig.
I form av stolpar går också bra.
Ha de' bra, Ingela