lördag 23 augusti 2008

Välfyllt skafferi inför stundande inredningshöst!

Min första inköpsresa på riktigt är avklarad. Utan skam eller skuld har jag fått handla brallorna av mig, allt för att ha nått att sälja nu när inredningshösten drar igång på allvar.

Ett tag trodde jag att min undergång stod inför dörren. Pryl efter pryl har, trots min enorma pessimism, lämnat mig och butiken har blivit allt tommare. Den totala paniken har hållits bortta med en och annan inropad vara på sommarauktion, men det har inte räckt. Omättbara inredare har plockat rent i hyllorna. Därför är det inte utan att man drar en lättnadens suck nu när det är knökfullt igen. En vecka på resande fot gjorde susen. Jag har rotat friskt i uthus och bodar och botaniserat på auktionsvisningar och hos andra antikhandlare.
........Härligt madonnaporträtt och klämmiga lamm i gjutjärn till brödbak.

Ett gediget klädskåp, rejält shabby, står nu och väntar på rätt person. Ska låta det vara i fred ett tag för att se om det går att sälja precis som det är. Nu misstänker jag dock att det kommer att behöva målas vitt för att hitta sin kund. Synd tycker jag! Flera vackra skrivbord i en lätt rosa nyans ska inte röras. Dom är vackra som dom är. Mina trevliga lamm i gjutjärn har redan fått fötter. Hade tre, nu är dem bara två. Hittade även två andra klädskåp målade i trivsamt gult med just den rätta patinan. Skåpen blev genast mina favoriter då dem är rätt ovanliga med sina runda ventiler på dörrarna.
......

Ljusgult och Gräddvitt klädskåp med läckra ventiler.


En annan godbit är det rustika långbordet i originalfärg. Skönt grön skiva med brunt underrede, urläckert att ha prylar på. Som omväxling till allt trädgårdsromantiskt har jag kommit över en hel del köksprylar med härlig patina. Durkslagsidyllen går inte att missa! Zink är poppis och även här drog varorna i väg illa kvick. Fina aladåbformar och kantstött emalj tycks få många att gå ner i spagat av lycka. Snyggt skåp i härlig ljus grön färg och skrivbord eller matbord i bondrokoko!
................
.....................

Trots att många shabby och vintage-älskare varit hit med glada hejarop och förtjust köpt med sig en radda godbitar så måste jag erkänna en sak. När fel kund kommer in i butiken, en som är ute efter blankpolerad mahogny eller hårdlackad ek, ja då kan det vara lätt att tappa hågen och tron på det man håller på med. Nischar jag mig för hårt? Borde jag hålla ett sortiment av blanka stilmöbler och 50-tals porslin? Jag menar man vill ju trots allt sälja möbler och saker om man driver antikaffär! Nåja, vi håller på ett tag till. Nu ser jag fram emot hösten och allt vad det kan innebära av shabbyförsäljning! Välkomna till Roslagsgatan 21 i Stockholm!


Per Larsson
Inredningsgalleriet knut&Svea

7 kommentarer:

Lilla huset på prärien sa...

Åh nej, jag älskar dina saker. Gör för allt i världen inga förändringar. Shabby & Chic, det måste vara melodin. Jag kan knappt vänta tills jag får komma upp till Stockholm någon gång i höst och då är ett besök i din butik given!!

Hälsningar Jenny

Love Your Homes sa...

God Söndagsmorgon Per, du skriver så hejigt att man inte kan låta bli att småle......köpa brallorna av sig, ja vem skulle inte vilja göra det, speciellt i antikviteternas värld.
Sen är jag väl en av dom som gärna skulle gå ned i spagat om min kropp nu mot all förmodan får för sig att bemästra något dylikt.....betvivlar förmågan starkt, men viljan finns.

Mahogny går bort....i alla fall hos dig, det kan någon annan roa sig med......nischad, absolut.
Ha en härlig dag...det är ju auktionsdag, Ingela

P.s. Nu skall jag pyssla om mitt lilla vackra lamm

Ol'Yeller sa...

Nä, lämna mahognyn därhän och ta in det du själv gillar. Lita på din känsla för vad som säljer du.

Tids nog lär du dig vad du kan ta in som säljer och som du kan tänka dig ha där i butiken, trots att du själv kanske inte skulle ha det hemma.

Tar en titt förbi när tid gives. Kanske nästa vecka när jag har semester :)

Johanna sa...

Åååh vilken lyx. :D Jag tycker verkligen att dina saker ser underbara ut!

brostorp sa...

Hej.
Första gången jag bloggar ....hoppas det inte tar upp lika mycket tid som mina andra hobbies....
Jättefin stil du inspirerar med !
Saknat detta i Sverige, men vet nu att det finns. Var hittar jag till dig ? Kan inte hitta fullständig adress eller tele ngn stans på bloggen.
Hälsningar Jeanette, Öland

LillaFlisan sa...

Åh, så underbar blogg!
Är det Ok att jag länkar till dig?
Flisan

atmosphere sa...

Äntligen en liten stund över! Vad kan då vara mer passande än att skriva en liten hälsning till dig. Har förstått att det rör på sig ordentligt. Vad var det jag sa? Med det sortimentet och känslan behöver du knappast vara orolig. Lika glad som alltid är jag att kunna ta del av dina inlägg= stort underhållningsvärde=gott skratt! Synd att vi inte träffades på Formex. Jag hade nöjet att få gå med Ingela hela dagen. Åkte dessvärre hem samma dag, annars hade du fått ett besök på fredagen... Tar det
framöver, vill inte gärna stressa i affärer som din.
Har du kvar det trevliga lilla tvättstället med handduks-hängare m.m i emalj? Vad är priset? Maila mig gärna.
Avslutningsvis: Nej du nischar dig inte för hårt!!!!! Det kan ta lite längre tid att nå sitt mål, men är värt besväret. Jag lovar. Vem vill dessutom ha en butik som vänder kappan efter vinden? Stå på dig! Vi andra hejar flitigt i bakgrunden, det hör du väl?
Soliga britt-sommarhälsningar,
Ingrid