fredag 5 september 2008

Att minnas att inte glömma hur roligt det är!

Att påminna sig om hur roligt man har när man faktiskt, när allt kommer omkring, har det, är inte dumt! Har man dessutom surkynne och jante-mentalitet kan det rent av vara nödvändigt med ett framtvingat självberöm för att kvickna till.
.....

................

Efter som jag begåvats med pessimistiskt sinnelag och Jämtländskt kynne och därför ofta vandrar runt med tappad håg och underläppen släpandes i backen får jag nu, som det brukar heta, nypa mig i armen för att faktiskt inse att jag förverkligat en livsdröm. Det som tidigare framstått som en ouppnåelig utopi är just nu inget mindre än pur verklighet. Här sitter jag i min alldeles egna antikbutik, dricker kaffe och skriver ett inlägg. Varje morgon får jag låsa upp dörren, tända belysningen, piffa till och duka fram Persons diverse på trottoaren. Låter oerhört banalt, men gudars så befriande skönt!
.......Snygg sengustaviansk byrå och läckra chokladformar i plåt!

Jag skulle till och med i det här inlägget kunna kosta på mig att säga att det rent av är riktigt roligt! Dels att träffa alla kollegorna efter gatan. Torsten på Titta in som tittar in före öppning och dricker kaffe. Att snacka färgsättning, inredning och nyinköp med Eva på Q-antik. Micke på Norrmalms uppköpsaffär som delar med sig av goda råd och ständigt kommer med allehanda tips, sånt känns jättebra! Och så alla trevliga grannar i huset. Hit kommer dem och hälsar på, stannar till på gatan, frågar hur det går och kanske rent av handlar. Nyss blev jag avbruten i skrivandet av en antikhandlare från Helsingfors, han köpte en hel del, så visst är det roligt!
..........


Industripall och bordslampa i plåt springer man inte på varje dag!

Rolig är också jakten på prylar. Glad som en barnunge på julafton blir jag då jag hittar rätt, som den snygga industripallen och den svarta plåtlampan till exempel! Himmel så läckert! Notera även det läckra brandskåpet i plåt! Hur snyggt blir inte det som barskåp, fyllt med Smirnofflaskor? Glad blir man när även andra förtjusas över sakerna och utbrister, å så mycket roligt och snyggt du har. Då känns det bra! Den formen är bekräftelse och uppmuntran behövs efter som jag själv ständigt är missbelåten med än de ena än det andra och bara suktar efter mer, annat och nått nytt! Att stuva om, möblera och inreda butiken är förståss också roligt. Det är dessutom ett måste eftersom sålda köpmandiskar och skåp lämnar stora kratrar efter sig som helst omgående ska fyllas med annat. Till höger en fantastisk industrilampa i plåt med hel glaskupa!
..........

Trevliga oljetryck från sekelskiftet med gräddvitt bänkskåp!

När allt kommer omkring så har det ju så här långt gått bra! Jag har överlevt sommaren och betalat septemberhyran. Efter som det nu blev så hurtfriska tongångar så besparar jag det här inlägget från det som inte är fullt lika roligt och låter detta andas positivism, framtidstro och arbetsglädje hela vägen ut. Tids nog får ni läsa om mina farhågor och känna det tyngsta av suckar dra genom rummet där ni sitter. Det jämtländska kynnet går inte ur så lätt! Att glädjas i förskott skulle liksom aldrig falla mig in! På gensyn!

Per Larsson
Inredningsgalleriet
Knut&Svea

14 kommentarer:

Linda sa...

Vilka fina saker ni har! Det suger redan nu i min maggrop!
En sak jag undrar är om du har möjlighet att sätta ut priser här på bloggen? Kanske är det ett medvetet val av dig att inte göra så, men för mig som bor några mil utanför sthlm så skulle det underlätta väsentligt att redan innan veta om det är värt resan in.

Lilla huset på prärien sa...

Eller tom kunna beställa lite på distans... det hade inte varit fel :)

Per Larsson sa...

Hej alla köpsugna! Såsmåningom kommer en webbsida vara klar att använda. Där kommer bilder på de flesta produkter att visas och givetvis även med priser. Att skicka saker till kunder som bor på andra platser än Stockolm är fullt möjligt. Då tillkommer fraktkostnaden på priset!
Hoppas vi syns!
Mvh
Per Larsson
Knut&svea

livetpåfyran sa...

Va underbart kul att förverkliga en dröm!! Modigt av dig att öppna butik. Jättefina saker du visar...

Ha en go helg, kram Pia

Love Your Homes sa...

Hej Per, den lilla rostiga ängeln har fått sin givna plats, kolla upp den hos mig.....vilken tur jag har som inte behöver få skickat, köpsugen som man är, Ingela

marie sa...

En web-butik!! Det var precis det jag önskat av dig för jag bor inte heller nästgårds! Och varför springa över ån efter vatten när vi även har så mycket fint på denna sidan sundet!! Lycka till! Tror säkert att vi kommer att synas nån gång!
Marie

Zassi sa...

Låter helt fantastikt underbart och visst är det väl bättre att leva sin dröm än att drömma om hur man vill leva :)
Kramkram//Z

Himlarum sa...

Hej Per!

Det har varit så roligt att följa dig under dina vedermödor fram tills kontraktet var undertecknat - och nu när du är i full gång!!!
Underbara saker och fyndiga inlägg inspirerar mig att ständigt kika in på nytt till dig!

Lycka till i fortsättningen! Reser snart upp från Trosa för att få se butiken live!

Kramar
Ann-Helen

me and alice sa...

Hej Per!
Så underbart att det går så bra. Var aldrig tveksam till det ens. Med alla de härliga ting du visar oss här på bloggen kan det inte annat än gå bra!!
Ett stort lycka till även nu under hösten! Du kan väl skrika till om du får nys om en jielde lampa!!
Mvh Susanne!

Pirre sa...

Per!
Kanon roliga inlägg och vackra saker dessutom, har sett en del som bor hos mig från "butik sophie"!
nästa gång jag besöker sthlm kommer jag och hälsar på dig, till dess följer jag bloggen och roas av gnäll och fina bilder, addat dig bland mina favvo bloggar, mvh Pirjo

Kallholmen sa...

Det är klart att man blir köpsugen.
Men var ligger butiken ?
Hittar den inte på "hitta" heller ser ingen adress på bloggen letar jag dåligt eller?
Är ju i Stockholm då och då skulle gärna titta in.
Lycka till o ha de gott!
Malin

Kallholmen sa...

jamen nu hittade ju jag den , den måste längre upp jag fastnade ju på butiksbilderna och alla mysiga saker.
Malin

Pirre sa...

Nu får du ta roa oss med nytt inlägg, lite höst och tröst och fina saker att tråna efter eller har du gett upp!!?? Saknar dina skoj och surhurtiga inlägg...Pirjo

Martina sa...

Kan inte du öppna din butik brevid min lilla secondhand i vår lilla by, låter skoj med "grannar" som förstår och kommer för en kopp!

ha en härlig vecka nu!
mvh Martina @ Formoteket Ecohome