torsdag 25 september 2008

Surt sa räven som sålde sista snuset!

Delad glädje är dubbel glädje!! Pyttsan! Jag har gått och blivit av med mina industrilampor! Och då menar jag samtliga. På Roslagsgatan 21 finns inte längre något i den vägen att skaffa!


Snygg klocka i plåt 3500 kr och trevlga vettar 750 kr!
.........
Jag kan inte längre säga till någon obekant på exempelvis tunnelbanan (som om nu detta överhuvudtaget skulle hända) att kom till Knut& Svea, vi satsar på industridesign och har jättemycket läckert i den vägen….Sanningen är den att om man nu är på jakt efter sånt, ja då ska man inte vända sig till mig, här finns inte ett skit! Visst är det höjden av snobberi att komma in i butiken för att köpa en industrilampa men efter att ha insett att det finns två lika inte nöja sig med mindre!? Dem var trotts allt inte gratis. Hur prissätter man ett par sällsynt snygga grislampor i svartlackad bucklig plåt? Hur får man behålla en skrivbordslampa, vars plåtskärm sitter löst? Hur får jag tag på nya?
.......


Höstfint i skylten med löv och zinkbyttor från 135 kr!


Som inte detta var nog! En sällsynt envis snubbe far och drar i mitt orangeröda brandskåp i plåt, ni vet det som det ska stå Smirnofflaskor i, han vill ha det som badrumsskåp. Jag gör vad jag kan för att få vederbörande att inse att han nog inte har råd och att det trots allt är dyrtider och att man nog gör klokast i att stoppa pengarna i madrassen. Han tycks hålla med, men kan lik förbannat inte låta bli att öppna och stänga skåpskrället, som om det redan var hans, och påtala hur läckert det skulle bli på hans toalettvägg! I dag är det löningsdag och risken är stor att han återkommer. Kanske sätter jag en SÅLT-skylt på den.
.......


Ovanligt och ursnyggt klädslåp med lådor, 1800-tal, 14900 kr.


Annars fortskrider arbetet med att förädla butikslokalerna. Det ohyggligt stygga proppskåpet, som retat gallan på mig allt sen den dan jag klev in i lokalen för första gången är nu ett plågsamt minne blott! Skåpet har förlängts ner till golvet och fått ett par snygga lamelldörrar eller skodder, som dansken säger. För övrigt är jag ohyggligt nöjd över den egenhändigt byggda kornischen med gerade lister! Att gera tak och golvlist är nämligen inget för idioter. Det är sannerligen ett huvudbry att vrida och vända listeländet åt rätt håll när man sågar, men nu är det på plats och det är dikt an och fullkomlig råskack! Har dessutom fått det efterlängtade smårandiga tyget som ska upp i dörröppningen så man slipper se in i det mindre smickrande avdelningarna. Franska färger med vitt tungt linne ska draperas i dubbla lager med tjocka rep som omtag, man har väl hört av Ingela hur det ska gå till. 15 meter tyg ska väl räcka för att gömma en dörröppning?
........
På gensyn!
Per Larsson
Inredningsgalleriet Knut&Svea

17 kommentarer:

Love Your Homes sa...

Vilken tur att man har satt Bloggkoll på dig och får sig en trevlig anekdot till eftermiddagskaffet.
Kommer förbi och gör rätt för sista industrilampan, som ju visade sig vara klockrent val.
Jag kan vara alibi för en fejkad såld-skylt för Smirnoffskåpet, om det nu skulle behövas, vad gör man inte för antikens värld.
Det går ta-mig-tusan undan med skåpsbygge och kornischer till på köpet, inte hade jag en aaaning om att kunde sy som grädde på moset. Jag synar sömmarna sen......Ingela

MARIA sa...

Tack för detta goda skratt en lugn och trött fedagkväll, 15 m tyg till en dörröppning! Snälla får jag komma och ta en bild? Jag lovar att göra dess metrar rättvisa.
Hälsar Maria

Pirre sa...

Äntligen, du har förgyllt min helg, inlägget var saknat!
Om det skulle existera en tunnelbana mellan Vingåker och Katrineholm så skulle det granterat vara det mest intressanta någon skulle kunna upplysa mig om att det absolut inte finns ett skit att fynda hos dig eller ljuga om att du har en guldgruva!Sanningen är att här i gnällbältet skulle inte nån ens säga hejsan åt en obekant knappt en bekant!!! Längtar verkligen efter folk och då menar jag FOLK med lite vett även ovett skulle välkomnas( det verkar som du kan erbjuda lita av var) det skulle vara härligt... där på bussen mellan nämnda orter i min ensamhet, att få en lite ironiskt surmulen totalt oväsentlig kommentar speciellt då angående om så ljuvliga ting som gamla buckliga lampor och allt i dess följe, mvh Pirjo

Tantaugusta sa...

...och du vet ju var det där skåpet egentligen ska stå...

Tantaugusta sa...

Och du vet ju var det där skåpet egentligen ska "stå"...

LantlivsAnette sa...

Jaa..haa...haa..nu fick man sig ett gott skratt...ojjj..ojjj vad du är rolig !
Jag har haft en antik affär i tio år men stängde den för två år sedan , jag har nämligen en inredningsbutik med tyger oah annat också, så det blev att jag satsade allt krut där..
Jag känner verkligen igen det där med att man vill behålla vissa saker för sig själv , samtidigt som man vill sälja..
Jag kommer ihåg då jag öppnade,då sålde jag slut på nästan allt, jag fick panik, hur ska jag få tag i grejer...det löste sig ju såklart,och idag kan jag skratta åt det minnet..
Ha det gott
Hälsningar från Anette i Norrland

Kullan Pullan sa...

Tack för en trevlig stund framför burken. Att gira snyggt är en konstart i sig men det blir ju så bra. Jag vill också ha en "grislampa" men det är vi inte två om än här hemma....
Ha det bäst!/Paula

rosenskära sa...

Hittade till din underbara sida via Ingela (Love your homes). Du skriver alldeles fantastiskt underhållande och självironiskt!
Och vilken galet härlig butik du har!
Kan mycket väl tänka mig att det finns en och annan galning som bara "ska ha"! Menar du att alla lamporna gick till samma köpare?!
Vad synd, själva längtan är ju halva nöjet!

Hit återkommer jag gärna!

Lena

Guldkant På Livet sa...

Va fasen, denna butik vill jag besöka, är ofta i Sthlm, läcker blogg hade ni med! Mari.

Nostalgi och Rosor/Linda sa...

åhh måte verkligen göra en resa 12 min in till stan, vill ju komma och se allt som inte får plats på bild....
kram Linda

Rundsticka sa...

Det tråkiga med Stockholms loppis/antikbutiker är att de håller så otroligt höga orimliga priser..man måste ut på landsbygden för att hitta fynd för rimligt pris eller köpa på blocket och tradera.

akacia

Brita sa...

Vilken härlig blogg! Har suttit och fnissat och beundrat alla de härliga ting, som finns på bilderna. Mycket sånt jag tänkt mig vilja ha hos mig. Måste nog snart slippa till Stocholm och hälsa på.
Ha det bra!

Home No.1 sa...

Hej...mitt tips att ha kvar nåt, lägg på minst en nolla på slutet..då svider det inte SÅÅÅ mycket hehe...Annica.

Hemma på Landet sa...

Oj, vad mycket fint.:-)
Stina

Kallholmen sa...

Otrolig vacker och rolig blogg du har. fattar att det kan vara svårt att skiljas från vissa saker när man inte vet när man får tag i nya...eller gamla!
Carolina.

Lallis - liv och leverne sa...

Vilken härlig blogg:)
Kommer gärna igen flera gånger.
Kram Lallis

smultrongården sa...

Halloj!
Googlade på antikaffärer i Provence och kom hit..!!?? Konstigt men fantastikt trevligt. Jag har inte tid men blev ändå sittandes en halvtimme och sitter bara o gapar.
Uuuuunderbar blogg du har!!!
Massor av grejer som är som godis för ögonen. Men vart har du tagit vägen??

Nog för att jag är sen med inlägg men det verkar vara jätte längesen du gjorden ett??

Återkommer mycket snart!
Underbart att ha fått följa din dröm. Vilken härlig story! Jag önskar dig all lycka och den har tydligen redan kommit.
Soliga hösthälsningar Eva