torsdag 6 maj 2010

Fortsatt fåtöljfrossa!

Långt innan butiken öppnades började jag samla gammalt madrasslinne. Redan då fanns en from förhoppning om att vrak till franska och svenska 1800-tals fåtöljer skulle ansiktslyftas med just bleknat linne.
Fåtöljerna gör butiksmiljön komplett!

Nu har det skett och det blir nånting så alldeles vansinnigt snyggt! Under en period har nästan all tid lags åt att stoppa om möbler. Nymodigheter, i vilken form som helst, har en förmåga att sluka mitt intresse och möbeltapetserit är inget undantag. Nu är det inte vilken skit-Emma som helst som faller på läppen. Precis som med inredningsprylar i övrigt så ska också fåtöljerna ha rätt snitt och fason och kännas helt korrekt i denna lilla stilart som ju närmast är både fattig och exklusiv på samma gång. Så en ny dust har plötsligt dykt upp. Nämligen att hitta dessa lämpliga fåtöljobjekt. Ovan till höger: Fransk fåtölj på hjultrissor, snygg även oklädd!
Roligt med barnmöbler.
........
Inte vill jag vara slätstruken och använda enbart bleknat linne heller. Just nu ligger två 1870-tals fåtöljer av modell mindre under mina händer. Här får leklusten och längtan efter färg komma fram. Det blir ett par riktigt charmiga barnmöbler med lite av cirkustema över sig. Dittråcklade lappar med fiskar och elefanter, stjärnor och hjärtan och ett kastat kantband i rött får det att gnistra. Jag ska genast skaffa ungar!
...........

Samma fåtölj före och efter!
........
Antar att många av er inredningsintresserade hittat till nyöppnade Gertruds på Norrmalmstorg. Det är tidigare NK bädd och bad som flyttat ut och vilket lyft! Butiken har en internationell klass och förutom sängkläder och handukar finns nu också inredningsprylar, inte minst från Ralph Lauren. Hittade en ny läcker tapet för ”bara” 700 kronor rullen som nu ska upp i min lilla shop. Nya tapeter och ny målarfärg som bruten potatis och en massa omklädda möbler ska väl få den rätta stämningen att infinna sig?
Man måste ju piffa upp lite så här inför tvåårsdagen! Inte sant? Det är med fåtöljer som textil i övrigt, dom bidrar till hemtrevnaden och skapar en helt annan miljö än då man kör så att säga oklätt. På Gertruds finns dessutom en massa tyger som kan passa en och annan inventarie.
Rätt stukad fåtölj passar in i stilen.

Nu tar jag med min gamla kålsupare och drar söder över igen. Lagren ska fyllas på. Som vanligt har jag ingen aning om vad som väntar i sakväg men vid det här laget har jag flera kontakter och ställen än någonsin tidigare att åka till. Många vattenhål väntar och klok är den som håller dom hemliga när konkurrensen om Sifon-kunderna hårdnar. Nåja, det känns i vart fall skönt att utsikterna för ett proppat lastbilslass är goda. Så nu ska jag skynda på med möbeltoppningen för snart väntar slip och målarfärg och en salig oreda igen.

På gensyn!
Per Larsson
Knut & Svea

PS! Ni har väl inte missat hemsidan? Där finns bilder på varor med pris. http://www.knutochsvea.se/


7 kommentarer:

Anonym sa...

God natt frän Berlin!

sanne sa...

Va, har du skaffat hemsida? Måste genast in och kolla, slurp. Hoppas du hittar mycket fint söderöver :).
Ha det gott önskar Sanne från Kung Karusell.

NataljaOblonskaja sa...

Hejsan!
Hittade precis hit men blev sittande ett tag.
Håller med om att bara vita möbler börjar bli tråkigt. Själv har jag mer och mer svartmålat och jag älskar det.
Gertrude har jag tänkt besöka men bor ju inte i estockholmo så jag får väl vänta till nästa tripp till storstaden:)
Lycka till på turen söderöver!
Camilla

A sa...

Hej,
Jag hittade hit genom Atmosphere.
Du frestar med så ljuvliga föremål att jag seriöst funderar på att resa till Sverige enkom för att besöka din butik. Tack för en härlig blogg!

Glad midsommar från Tokyo!

Antikladan i Lilla Edet sa...

Vilken läcker butik, och underbara bilder. På våra resor i Europa är det ett ställe/antikgrossare där de har fullt med sådana gamla sifonflaskor, vi har inte riktigt fattat grejen... Kanske ska pröva några då.
Tyvärr kommer vi nog inte kunna besöka Er, fast jag är uppväxt i Stockholm får jag ågren där, pulsen, stressen, alla folk...
Synd, hade varit kul att se det live.. ser så spännande ut.

Trivs dock så bra med kontemplationen på landet, och så ruschen på veckosluten i ladan, lagom mix..

Jo! -Snyggt med de omklädda stolarna med fransk tyg, shit vilket tålamod Ni har som ids klä om möbler. (Johan gick en kurs, emn det är inget han vill fördjupa sig i, det var fööör tidskrävande).
Ha det gott, sprid mycket vackra saker åt folket nu och stort lycka till med resor, hälsa, kärlek och affären.
Dominique i Lilla Edet

Östervik9 sa...

Åh vad mycket fina möbler & prylar som ni hittar:)
Det gäller att ha en stor bil när man är ute och åker, man vet ju aldrig vad man kan hitta
//Camilla

Anonym sa...

Du är för kul du! :-)

Rolig och superbrafinsnyggelimusthavegrejjerblogg har du med!Önskar vi hade större plånbok med MER prassel att förlusta oss på!!!

Och en fantastisk butik har Du! We love!och kikar snart in hos dig igen när vi komer till Stockholm! Det är underbart att tanka själen full med Inspiration från din butik!Lycka till med skattletarjakten!