måndag 15 oktober 2007

Sollentuna blir Kista Antik & Kuriosamässa

Sollentuna Antik & Kuriosamässa firar i år 15 år i gamla slitna Sollentunamässans lokaler. Men vårens mässa blir den allra sista. Nästa höst öppnas portarna till nya Kistamässan, där antik & kuriosan kan ta nästa steg för att skapa en myllrande och färgsprakande antikfest!

150 utställare kan kanske räcka, men inte för mig och många andra djupt frälsta antikälskare. Redan i dag kan man hitta
en rejäl blandning av allt från frimärken och vykort till finrumsantikviteter, kitschiga porslinstomtar och inte minst i år, ett stort mått av svensk bondallmoge. Men jag vill ha mer! Av vad, kanske ni undrar? Ja, mer av allt!. Sollentuna antik och kuriosamässa har ingen som helst anledning att bli vare sig snobbig eller för fin. Här har handlare mött sina kunder på ett opretentiöst sätt sedan 1992 och så får det gärna fortsätta. Det jag efterlyser är mer fantasi hos utställarna i deras montrar och hos arrangören i deras utställningarSollentuna har sina begränsningar och fler utställare kan inte knökas in, trots att jag förstått att fler är pigga på att ställa ut. Det begränsade utrymmet tillåter inte heller arrangörernas egna utställningar att ta
någon plats i anspråk. Årets allmogeutställning och hyllningen till Carl von Linné får en närmast att ta till lipen. Så tråkigt och intetsägande
får det bara inte vara.

Nya utmaningar väntar i Kista. Lagom till höstmässan 2008 står nya Kistamässan klar och dit har Sollentuna expo för avsikt att flytta. Då, mina damer och herrar öppnas helt andra och nya möjligheter, åtminstone om arrangören vill! Utrymmet blir svindlande 10.000 kvadrat med en takhöjd på 10 meter, jo jag tackar! Pumpa in allt vad utställare heter.

Enligt mig kan det inte bli för många. Ju fler desto större variation och därmed en än mer spännande mässa. Se till att under en av mässdagarna hålla en alla tiders auktion med utvalt gods från samtliga utställare. 200 utställare 200 klubbslag! Att gå på bra auktion har aldrig varit populärare! Låt sedan tio finalister till tävlingen ”årets samlare” ställa ut och låt även mässbesökarna rösta innan vinnaren presenteras den sista mässdagen. I år fick vi endast stifta bekantskap med samlaren Curt Andersson, som redan vunnit tidningen Nostalgias tävling.

Det var kul att se Curts enorma och fina samlig av termoskannor. Men att se tio storsamlare skulle bli en verklig publikdragare.

Sist men inte mist. Skapa inspirerande och intressanta utställningar som lockar till fortsatt antik och loppisjakt

Per Larsson
Inredningsgalleriet Knut&Svea
Som för övrigt ständigt är på jakt efter shabby Chic!
Inga kommentarer: