torsdag 1 november 2007

Antikfest i Köpenhamn när Danmarks största antikmässa öppnar!

Forum i Köpenhamn är som vanligt platsen när Danmarks största antikmässa drar igång. Knappt 200 utställare säljer allt från det mest exklusiva och dyra till det folkligt billiga och dekorativa.Just när man går som i ett töcken mellan Sollentuna och Älvsjös antikmässor och hågen nästan gått ur kroppen så är det dags. Som ett levande ljus i höstmörkret, som ett barnkalas där man vet att det vankas både tårta och fiskdamm. Mässan, Antikviteter i Forum öppnar.

Det är något särskildt för en svensk att gå på antikmässa i Danmark. Orsaken är först och främst utbudet. Stilen, lukten, smaken är plötsligt en annan än den man är van hemmavid. Danskarnas förkärlek till Shabby Chic, som är betydligt mer utbrett här än hemma, syns till exempel tydligt.

Här ryms inte bara det välpolerade och exklusiva. Det finns också gott om plats för skavt, nött och lantligt danskt ruff. Många av utställarna är också begåvade dekoratörer och har lagt ner stor möda på att inreda sina montrar, eller ”standen” som det heter på danska. Det gör mässan till en fröjd för ögat och du fylls obarmhärtigt till bredden av inspiration och habegär.
För antiknördar blir det garanterat en trevlig helg 1-4 november. Lägg därtill en kall pilser och ett besök på Böffhuset och varför inte en jazzbrunch med legendariske Jan Kaspersen. Enda kruxet är att åka utan släpvagn. Men bär det till finns väl sådana att hyra även i whonderful, wonderful Copenhagen!


Per Larsson
Inredningsgalleriet Knud&SveaInga kommentarer: