söndag 2 december 2007

Att varsebli ny antikbutik i ett julpyntat och grannt Göteborg


Att hitta tidigare okända antikmarker och på köpet en butik som helt faller en i smaken händer inte ofta nu mer. Förvisso har jag, ingalunda, besökt landets samtliga antikaffärer ännu, så visst finns chansen att det händer igen, men det är på tok för långt mellan gångerna.

Vid Järntorget i Göteborg ligger Långgatorna. Det här är kvarter fyllda med råa och ruffiga fasader som för tankarna till Köpenhamn. Härligt! Inte nog med det. Det här är också Göteborgs antikbutik-tätaste område! För en inbiten kan det lätt ta en dag i anspråk, om man nu tänker sig besöka alla. Här finns allt från modernt 50, 60 och 70-tal till högrestånd och bättre begagnat. Jag tvärnitar framför ett av skyltfönstren där det dukats upp mer än vad jag kan efterfråga. På skylten står det Linné Antik.
¨¨¨¨¨¨¨¨......................................
Butiken har funnits i ett år och ägarinnan Rebecca McCabe, som precis köpt medel för att tvätta bort det för kvarteret så typiska klottret, visar sig ha den godaste smak.
Hennes butik är ljus och smyckad för en klassisk jul.
Precis som jag föredrar hon det bemålade. Allmoge och Gustavianskt, gärna provinsarbeten och en släng av Shabby Chick. Efter hårt slit har hon skrapat fram originalfärgen på ett pelarbord, 1700/1800-tal. Det blev så snyggt att hon helst inte vill sälja det.I rustika mjölsäcks och linnetyger, syr Rebecca dessutom stiliga kuddfodral och nya överdrag till stolar som får ett rejält ansiktslyft och som genom ett slag blir högst presentabla. Vad du gör! När du kommer till Göteborg, missa inte denna pärla i antikvälden

Äntligen känns det i kroppen! Den första glöggen och saffransbullen har klarats av. En kollega hade med sig en jultallik på jobbet med Jansson, köttbullar, skinka, prinskorv och små ostar i röd plast. Göteborg badar i ljus och en tidigare oupptäckt ny antikaffär har påträffats!
Vi närmar oss jul!
.


Per Larsson
Inredningsgalleriet Knut&Svea

2 kommentarer:

MagdalenasHem sa...

Hej :-D
Va kul att du hittade till min blogg och att du gillade den, blir så glaaad av att höra sånt! Härligt att få en glimt av vad goa Göteborg kan erbjuda, har ju aldrig vägarna förbi så jag hoppas på fler fina bilder. Personligen är jag väldigt förtjust i den Gustavianska stilen när det kommer till antikt :)
Vet inte hur mycket du hann titta runt i min blogg men det finns ju en del mysiga butikstips och hoppas att något faller i smaken vid ett eventuellt Stockholms-besök.
Välkommen till den helt underbara och fantastiskt stora inrednings-blogg-världen!
Goa hälsningar
Magdalena :)

www.fredrikfredrik.webblogg.se sa...

vilken fin butik!