tisdag 18 december 2007

Loppis på Manhattan rena plågan för svensk Shabby Chic-nörd!

New York! Än en gång möts vi och än en gång fylls jag av fascination över denna städernas stad som inte tycks sakna något av vikt och betydelse. Eller så är det den gör!

................................Att strosa runt i New York på jakt efter antikviteter kan förfalla meningslös. Hittar man stolen man inte trodde fanns, och som man mer än mycket annat skulle vilja ha där hemma, inser man snart att det blir både omständligt och dyrt att få den till Sverige. Då kanske det varit lika bra att vi aldrig setts, stolen och jag menar jag. Det man inte vet finns, saknar man ju inte.
En helt vanlig simpel loppis på Manhattan myllrar nämligen av Shabby Chick-prylar. Det är därför lika plågsamt att besöka en sådan som att åka ut på en landsortsauktion utan släpvagn.
Man kan liksom inte ta med sig det man vill hem! Tros det kan jag inte låta bli att besöka både marknad och antikhandlare.

............................................................
På Showplace antiquecenter, mellan Broadway och Sixth ave på tjugofemte gatan fanns gott om pottery, vintage och Shabby Chick. Här fanns bland annat Amerikansk Industridesign från 1800-talet då den är som allra bäst. En trippel ursnygga vägglampor fanns till salu för det facila priset av 1,200 dollar, vilket bör bli runt 7000 svenska riksdaler. Snyggt och dyrt!Stressen som genast infann sig under mitt första besök i New York, var den här gången betydligt mindre. Efter att ha gjort allt det som en turist förväntas göra känns det som att det inför ett tredje besök skulle gå att slappna av helt. När det gäller kategorin mycket höga hus har jag nu klarat av Empire State Building och Rockefeller center (sett granen), dessutom har jag förärat Donald Trumps checka skrapa ett besök med både kaffe och dopp, två gånger. Jag har åkt rundturbuss runt Manhattan, åkt båt runt Manhattan, sett så många Broadway musicaler att det återstående utbudet nu närmast kan sägas vara skralt. Jag har druckit rödtjut i centralpark, tagit kort på frihetsgudinnan. Ätit den uslaste pizzan i livet i Littleitalie, kutat igenom Chinatown och kissat på det mest obskyra toaletter.
....Då vi kommer till shopping vågar jag påstå att Ralf Laurens utbud i så väl flagshipstore, som på anrika Bloomingdale’s och väldens största varuhus Macy´s har nagelfarits. Jag vet på skjortan vad som finns, så ring om ni vill veta nått om senaste nytt.

Nästa gång the Big Apple och jag syns kan man unna sig att varav ner. I förväg göra en klassisk jornalistisk research för att på enklaste sätt hamna i de rätta antikstråken. Såg till min förfäran att den internationella antiques an art at Armory pågick under besöket. Sånt ska ju en antikhandlare??? som jag veta i förväg.

Per Larsson
Inredingsgalleriet Knut&Svea

1 kommentar:

Hagbard Handfaste sa...

Jojo, det blir en syn för gudar det. n'Larsson med släpvagn på väg till Nju Jorrk. Ungefär som han som åkte genom hela Sverige på åkgräsklippare. Fast du ska ju förstås göra det en gång om år du.

Men att du inte klippte till på lamporna förvånar! En resväska till hade det välan varit värt? Eller är det så att de i detta nu skruvas upp i hallen?