söndag 9 december 2007

Klassisk inredning med antika möbler om katten själv får välja.

Antik inredning kan göra sig även i en betongkonstruktion från 70-talet. Om jag skulle få förfrågan av en av mina bekanta att inreda hans lägenhet och där till fick fria händer ekonomiskt, Ja, då skulle det bli åka av.
Att denna cigarrsnoppande kanalje , med ett kilo klocka på armen och som får en dagslång erektion om en Bentley eller ännu värre en Ferrari dundrar förbi hans Italienska 44:or, bor som en bolsjevik och kan låta sin hemvist påminna om det stora tabelraset i Katthult, har allt sedan dagen då vi olyckligtvis träffades förundrat mig.

.....
Att ta sig an herrns härd och hushåll skulle vara var inredares våta dröm. Först åkte det befintliga rubbet ut, precis som dem gör på tv. Det vanställda lägret till säng skulle, efter att all yrkesmässig skyddsutrustning som finns att tillgå på marknaden införskaffats, vändas upp och ner och förpassas ut över loftgångsräcket för en hädanfärd värdig den eviges. Spånskivemöblemanget slås på känt manér sönder och samman med en slägga. Den plastmatta, som jag länge misstänkt bidrar " OBS Bidrar" till den fräna doft som här råder, skulle sannolikt få skarpas lös med flåhacka och sedan brännas i därför avsedd anläggning. det samma gäller lösöret.


.....................................
....................
Efter en mödosam men nödvändig sanering kommer vi till det roliga. Här strävar vi efter klassisk elegans och lägger in breda furutiljor som målas vita med ett eventuellt svagt rutmönster på gustavianskt vis. Väggar och tak målas också vitt och en klassik Ralph Lauren-tapet ”randig” ca 900 kronor rullen, placeras i allrummet. Ralp Laurens klassiska möblemang i svart skinn har en given plats. För att gestalten som ska bo här ska känna sig hemmastad, förstorar vi upp ett av det märken han åtrår mest och gör den stegrande hästen till en maffig sänggavel.

För att få den genuina och personliga känslan tarvas givetvis också antikviteter. Knut&Svea levererar en skänk i gustaviansk stil för 6000 kronor. Den placerar vi i den generösa hallen. Ovanför ska givetvis en vacker guldförgylld spegel sitta, där drängen kan skåda sitt rödmosiga beläte. Spegel i gustaviansk stil 7000 kronor.


Allrummets stil andas lounge och bibliotek. Clubfåtöljer, givetvis antika, 10.000 kronor paret , placeras intill fönstret och de rejäla bokskåpen fylls med litteratur och antika inredningspryttlar. Väggarna ska givetvis prydas av ett ljuvligt porträtt i olja, Knut&Svea levererar i alla prisklasser, här passar ett officersporträtt från England, 1800-tal, för 16.000 kronor. Det gör även gamla kopparstick med uniformskädda soldater.
..............................................................
................................................................
..............................................................................
Som kontrast till clubfåtöljerna ställer vi även in en klassisk öronlappsvariant. Där kan han halvliggandes läsa sin perversa prosa, mycket stillsamt leka med sig själv och samtidigt blicka ut över paradiset sugandes på den största cuban som går att uppbringa.
.......
....Per Larsson
Inredningsgalleriet Knut&Svea

2 kommentarer:

purple sa...

Vilken härlig blogg, annorlunda, gillar det här inlägget.

Hemmarikets Charlotte sa...

Hittade hit via Inredningsbloggen. Jag är själv helt "körd" på auktioner så jag återkommer :-) Kika gärna in på hemmariket om du har lust...http://hemmariket.blogg.se