lördag 1 december 2007

Undvik missförstånd och besvikelser till jul. Ge dina anhöriga en komplett önskelista.

Eftersom jag befarar att det ännu är oklart för mina anhöriga och närmaste vänner vad jag egentligen vill ha i julklapp tar jag här tillfället i akt och printrar ner en önskelista, i all enkelhet.


Ett par franska speglar i rokoko-stil passar utmärkt i hallen. Till det skulle ett par fåtöljer i grått kraftigt linnetyg med ett par, tre trevliga kuddar kunna passa. Det gör även gamla bowlingkäglor i trä, som bildar ett snyggt stilleben på en gustaviansk skänk, riktigt fräckt!


..... ¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Järnsängar i skiftande slag har jag, som ni alla vet, rätt många av nu förtiden. Tro för den skull inte att jag vägrar ta emot fler. Kartells svarta bordslampa i klassisk stil, står sig snyggt mot shabby chick. Det gör även ett par dekorativa provdockor i rotting. Kanske har ni noterat bristen på god förvaring hemma hos mig. Ett rymligt skåp, gärna öppet, med hönsnät eller glas (det kvittar) kan därför komma väl till pass.


......Det är tänkbart att dem som känner mig tror och rent av hyser åsikter om att undertecknad har nog med saker. Nja! Jag skulle inte hålla med. För en sannfärdig materialist är värdet av att förvärva eller erhålla en sak det samma som vad det är för en trädkramare att rädda en Hasselbuske i parken. Föresten finns många andra människotyper som
heller aldrig får nog. Filatelister tillexempel.
När det kommer till möbler och inredning är det dessutom så att sakerna ska rulla, precis som pengarna. Har aldrig begripit mig på dem som säger ”nej vi kan inte köpa nått mer för vi har inte plats” Tror jag det, ut med det som du för stunden tröttnat på och ge plats åt det nya. Men för guds skull, släng inget. Upp på vind och ner i källare med prylarna, nästa år vid den här tidpunkten kan somligt komma till pass igen. Och då är det kul att ha sin egen loppmarknad att botanisera i.

Kanske endast en fullblodsidiot skulle anse sig behöva ett par bokstäver. Det är högst troligt att jag på den punkten har rätt. I mitt fall behövs dem till en snygg väggdekoration. Spaljedörrar av olika slag kommer till pass när jag drar i väg på mässa och lyktor,, lyktor, jag kan inte vara tydligare. Troligen ännu en av mina fetischer, passar i alla tänkbara miljöer och
sammanhang. ...............................................................Jag ska heller inte glömma Tolixstolarna. Skulle behöva minst fyra stycken. Sådana finns hos Atmosphere i Göteborg har jag sett. Efter som jag tidigare nämnt sifoner och Lennart Jirlow utelämnar jag dessa nu.

Per Larsson
Inredningsgalleriet Knut&Svea


3 kommentarer:

Magnus Larsson sa...

Hej, din bror här!
Attans att din önskelista kom lite för sent, i annat fall hade jag direkt slagit till på speglarna och fotöljerna. De skulle göra sig bra i din luftiga hall!

Kan väl ge en lite lettråd om vad som ligger under granen för din del i år: Den är gjort på dagiset masken, är av trä med några detaljer i plast och omsorgsfullt handcolorerad (mest i rosa). Blir pricken över i:t in din inredning.

So long!
/Magnus

Gösta med foten sa...

Jojo, mycket vill ha mer! Men det blir inte tal om hönsnät eller gamla bowlingkäglor från mig, så mycket du beriper det! Jag har redan köpt en klapp till dig från Galne Gunnars överskottlager i Fisksätra. Den kan möjligen beskrivas som varandes en något...pikant...inredningsattiralj för endast 29.90. Så nu ska du få se vad kineserna kan åstakomma i "chabby chick"-väg med hjälp av äkta plast!

Anonym sa...

Mycket god idé att tillverka julklapparna själv!
Är man fattig eller väldigt ung, är det enda vägen.

Som blivande möbelsnickare ska jag nog ställa mig och tillverka årets kollektion av de klassiska pentrollen som gör sig på vilken skolbänk eller vilket kontorsbord som helst. Man kan få välja färg på håret om man vill - gallgrönt eller ollonlila.

För övrigt anser jag att loppmarknader är genanta.

/Trolla med Truxa