torsdag 20 december 2007

Möblera om och skaffa något nytt fast gammalt inför årets högtid!

Varför inte safta till julinredandet ordentligt och skaffa nygamla möbler och prylar med klassik julanknytning! Varför nöja sig med en låda nya julgranskulor när man kan skaffa ett slagbord och de tjusigaste aladåbformarna!.........Kanske är det i senaste laget, men för att uppnå känslan av extas och total tillfredsställelse i samband med julpyntandet, så kan lösningen vara att skaffa en helt ny möbel, fast gammal då.
Om den där gullackade furubyrån inte gör sig till dina gröna kransar, ljusuppsättningar och julgransdekorationer kan det vara skönt att veta att det stora lyftet finns i en antikhandel nära dig! .............................................................................................................
Slagbord är alltid vackert, på något vis en möbel som hör julen till. Tänk att dekorera det med en vacker bordskrans och det udda och roligaste porslinet!! Här ett i snyggaste laget, 1800-tal härligt nött, för 7.900 hos K&Co. Riktigt trevligt allmogeskåp kunde i veckan fyndas på kolonn för endast 2,800 kronor. Vilket kap!
Min moster är lycklig ägare till en köpmandisk som är någonting så in bänken snygg. (ska fota den vid nästa besök) Köpmandiskar med den rätta patinan är inte lätta att få tag på, ytterst populära som de är blir de också dyra när de dyker upp. Här har vi också ett läckert exemplar för 10.500. Kopparföremål kvalar väl också in lite extra så här i juletid. Snyggt att fylla skåpet med blir en trippel aladåbformar. Klubbade för 1,900 kronor hos Auktionskompaniet. Leksakshäst i trä, 1800-tal, fick man för 1,800 kronor. Tror jag gått och blivit lite svag för trähstar jag!
.

.............................

Har tidigare bloggat om hur vitt jag vill ha det till jul. En sann ShabbyChicare vill ofta ha det så! Här nedan är det Birthe på Kronen som stått för dukningen. Enkelt, anspråkslöst, vitt och vackert. Ett härligt julhem! Låna även in lite grönt från naturen så är du hemma sedan.
En girlang i äkta enris eller i kvanne (tror jag det heter, fridlyst i sverige) finns det inget som slår.

......................
Mer jul, ge mig mer jul,,,kandelabrar klarar man sig inte utan så här års. låt mig fresta med paret högdragna varianter i rostig metall, kommer att pryda vilket julbord som helst. 6000 kronor hos K&Co. Stoppa glöggflaskorna i trevliga vinkrorgar, 870 kronor stycket.
Ännu ett svårslaget fynd blev den här 1800-tals byrån för 1,600 hos Auktionsverket. Tokbilligt!

.

Alla objekt i detta inlägget fanns till salu i förra veckan, några prylar finns ännu, kandelabrarna till exempel. Med det sagt vill jag slå fast att det på mycket kort tid och med lite grus i fickan går att fixa ett julhem nymöblerat med nygamla prylar att stortrivas i. Utbudet kan till och med vara så bra att man kan få allt i en och samma nötta, grå färgskala. Precis som lasset här ovan. Lycka till! Och glöm inte släpvagn!

Per Larsson
Inredningsgalleriet Knut&Svea

2 kommentarer:

Hulda sa...

Hei! Så mye fint du viser i bloggen din! Er også veldig interessert i interiør, spesielt i landlig fransk stil, det lyse og lette. Se gjerne innom min blogg: http://huldals.blogspot.com

Flex inredning sa...

Jag håller med! För att inredningen ska kännas levande gillar jag att blanda gammalt och nytt. Fina bilder och möbler!