fredag 7 mars 2008

Hård jakt på dekorativa inredningsdetaljer!

Det blir som vanligt gatlopp, parkeringsproblem och väldigt roligt när mina Köpenhamnska favoritbutiker åter ska undersökas! Det är fyra månader sedan sist och nu bär det av igen. Förhoppningsvis har en hel del nytt packats upp.
..............
Dem flitiga butiksinnehavarna beger sig ofta ut på inköpsresor, dels på den danska landsbygden, till Sverige och till Paris och dem stora antikmarknaderna där. Allt från större skåp till små kirkestanger dukas sedan upp och blir oemotståndliga arrangemang i dem olika butiksmiljöerna. Ofta hittar man sköna shabby-prylar, läckra inredningsdetaljer, som alla har den nötta charmen välbevarad. Det kan vara minst sagt frustrerande för en shabby-materialist att så brutalt överösas av så många skönheter på en och samma gång. Man får liksom ta sig i kragen. Ägghöna, snygg till påsk!
..................
Snygga shabby chicmiljöer hemma hos K&Co.

För en svensk blir dessutom allt lite dyrare när man ska handla i Danmark, men utbudet finns ju inte på samma sätt i Sverige, så vad har man att klaga över? Jämför man dessutom med dem Svenska auktionspriserna så kan man många gånger tycka att det rent av är billigt. En relativt ny vinkorg kan exempelvis säljas för över tusenlappen på auktionsverket, medan du hittar en äldre fransk variant i Köpenhamn för 350 danska kronor. När man till råga på allt springer på den där inredningssaken man inte sett någon annanstans och som bara sprakar av attityd, ja då får det ju kosta vad det kosta vill. Kul kakelungnsskåp 40,000 Lilla Bukowski.
.............
.............Som vanligt är jag inte ute efter något särskilt. Jag kan sällan i förväg formulera vad jag vill ha. Jag behöver, som bekant, inte en enda sak till så det är inte de det är frågan om. Tjusningen ligger helt och hållet i den förutsättningslösa jakten på allt och inget. På saken man inte visste fanns, shabby chicens absoluta toppobjekt! Oavsett spinget i antikbutikerna är ett Köpenhamnsbesök alltid lika trevligt. Det kan till och med bli fråga om årets första utomhuspilsner på nått av stans trevliga torv!


Per Larsson
Inredningsgalleriet Knut&Svea

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!

Vilka härliga bilder!
Har du några bra tips på butiker eller webbshops som man som glad amatör med tidsbrist kan besöka?

Lars