måndag 31 mars 2008

Efter snö och kyla kommer grönt och skönt!

Den kom av sig rejält, vårhelvetet och aldrig har väl ordet bakslag suttit så bra! Redan i januari bloggade jag om trädgårdsromatiken och förtjusades över att Krokusarna faktiskt blommar och så nu när man precis tänkte skifta till sommardäck, ja då blir det vinter med ny förkylning på köpet.
Läckra solstolar Knut&Svea.
Ölback från Kronen.

Tur då att det tinar undan fort och att man via bloggandet kan drömma sig bort till det som otvivelaktigt kommer, sommaren och med den alla sköna nötta trädgårdsattribut! Ett är säkert! Om jag nu skulle gå och bli med antikbutik, (om!) Ja då kommer avdelningen för det trädgårdsromantiska ta rejäl plats. Krukor i zink och keramik. Plåtlådor, vattenkannor, gjutjärnsurnor, massor av gjutjärnsurnor och trädgårdsmöbler i gammal klassisk svensk och fransk stil ska trängas med planteringsbord, spaljéer och gamla slitna grindar. Tjo! Man kanske skulle satsat på handelsträdgård i stället? Undrar just om man kan tjäna några pengar på att sälja sånt? Nåja, oavsett så skapar man en trevlig miljö, inte sant? Och trångt blir det!


Solstol och stenpadda från Sophie.
Betongkruka från Kronen.

Förutsatt att dem gamla prylarna är hela, om än rostiga och lite kantstötta, så har jag ingen som helst förståelse för den som ändå föredrar att köpa nytt. En gammal charmig solstol från 40, 50-talet smäller ju väldigt mycket högre än en ny i metallrör och plastsits. Kommer du över en uppsats krocketklubbor, kanske rent av med tillhörande dragvagn, ja vad ska man då med OK-mackens varianter till? Har du trädgårdsbjudning, duka fram pilsnerflaskorna i en gammal hederlig träback i stället för att ha dem ståendes i systemets påsar. En gammal bucklig vattenkanna i zink gör inte arbetet sämre än vad plastkannan från Plantagen gör! Jag kan hålla på i evigheter, och det är väl bäst att man börjar slipa på försäljningsargumenten om det nu skulle bära till!
..........

Fem rostiga trädgårdsstolar 4200, Auktionskompaniet.

Nu är det åtminstone sommartid och det känns ju skönt att enbart säga. Dessutom har årets första stora antikmarknader i Paris varit och jag ser därför med spänning fram emot vad mina danska favoritbutiker hittat. Själv hoppas jag kunna åtnjuta en Parismarknad senare i sommar. För lite mer fransk trädgårdsromantik i en egen (eventuellt, kanske) antikbutik kan ju inte skada.
..........
..........
..........
Per Larsson
Inredningsgalleriet Knut&Svea

9 kommentarer:

Anonym sa...

Har en vattenkanna i zink i stugan (som vi renoverar)Den är full av hål ( i fel ände...) men den får självklart pryda sin plats i trädgården ändå!

Konstanse sa...

Åhh som jeg lengter etter sommeren og hageliv når jeg ser slike bilder!
Nyyydelig!
Har akkurat kjøpt meg et herlig gammelt hagebord i jern og med marmorplate.
Hadde planer om å nyte en latte eller to rundt det i påsken, men den gang ei:-)
Nå er det dekket av snø, og jeg venter bare på at solen skal titte fram smelte det hele.

Har du noen tips om hva jeg kan sette det inn med for å bevare jernet?
Det er alt ganske rusten over det hele, og alle fagfolk jeg spør sier jeg må pusse vekk all rusten og male over med rustlakk:-(
Men det er jo nettopp den slitne patinaen jeg liker, og ville ikke funnet på å male over det..*iiikk*
Har tenkt litt på billakk for å "forsegle" understellet,-tror du det vil hjelpe?

Ja,ja..det blir spennende i morgen,-hold oss oppdatert på om du blir sjef eller ikke;-)

Og forresten,-er så nyskjerrig på hvordan du bor...kan du ikke legge ut noen bilder fra ditt hjem?

Lykke til i morgen,-tvi tvi!

Konstanse:-)

atmosphere sa...

Skifta till sommardäck? Bytte aldrig till dubbat (på lilla stadsbilen) och vem hade lust att byta förra veckan? Inte jag iallafall.
Förkylning, fick jag själv också, och jag tycks uppenbarligen inte vara ensam. Men nu ska vi vara positiva...våren är på ingång och snart blir du kanske med antikbutik.
Har länkat till dig. Hoppas det är OK. Vill att fler ska få nöjet att följa din framfart.
Ingrid

Love Your Homes sa...

Verkar ha hittat en frände i antikvärlden.

Nu är det tisdag och mäklaren är väl tillbaka.....har det blivit något bud......spännande.....något av en dröm med en egen antikbutik.

Lycka till // Ingela

Love Your Homes sa...

Det är Ingela igen, jag läste hela din blog till frukost istället för tidningen.......är helt såld....måste bara få länka, är det ok?

Per Larsson sa...

Lycka till "love your homes" det är vansinnigt roligt att blogga. Man kan bli riktigt fast. Länka på du bara!
Mvh
/per

CHÂTEAU DE KONSTANSE sa...

Hei!

Har linket deg,-håper det er ok:-)

Per-Göran sa...

Konstanse sa; Og forresten,-er så nyskjerrig på hvordan du bor...kan du ikke legge ut noen bilder fra ditt hjem?

För oss som sett Hr Larsson samla på sig sin antikbutik i hemmet är detta en väldigt rolig förfrågan. Om Hr Larsson ens kan vända sig om efter kameran är det en bedrift. Och i vilken koffert ligger den? Kanske i soffan eller under tavlorna? Bakom speglarna? I kuddfodralen kanske?

CHÂTEAU DE KONSTANSE sa...

;-)