söndag 6 april 2008

Från kittlande fantasi till trång verkighet!

För mitt inre har jag inrett antikbutiker i flera år nu. Möblerat, arrangerat, duttat och dittat och det utan några som helst ekonomiska eller utrymmesmässiga begränsningar. Fantasin har liksom låtit allt få plats och det på ett tilltalande och spännande sätt. Nu är det andra bullar!


Miniväxthus från Kronen, trädgårdsstol Sophie.

Dem gånger man lyckats komma fram till en faktisk lokal och delta i en budgivning, som fallet är just nu, förändras allt i ett slag. Plötsligt har man en verklig yta att förhålla sig till och det mesta av den välplanerade fantasiinredningen omkullkastas. I torsdags besökte jag den aktuella lokalen och fick den faktiska utrymmesbilden klar för mig. Butiken är ganska välplanerad och av dem 65 kvadraten är det mesta är affärsyta. Till det finns ett kontor/fikarum med plats för lite lagerhållning och dessutom finns, glädjande nog, en verkstad tillräckligt stor för att renovera stolar och bord i.
..........

.........
.........
Så just nu omarbetar hjärnan fantasierna till en mer realistisk och verklig inredning. Själv ogillar jag i högsta grad antikbutiker som till bredden är fyllda med möbler, staplade på varandra, vilket gör det omöjligt att se vad som egentligen finns. Jag vill gärna undvika ett sånt scenario, om det nu är möjligt. Jag gillar inte heller allt för tomma butiker där du på fem sekunder skaffat en överblick av hela butiksytan och är färdig att vända om och gå ut innan expediten ens sagt hej! Fy! Å tänk om expediten dessutom står där bakom sin disk och stirrar utan att säga flaska, nej, så vill jag inte ha det. Men att det kommer att bli trångt om saligheten är ett faktum. Dels kommer jag med mitt egna varulager och dessutom tar jag över ett befintligt. Här blir det att tänka till och det passar mitt dagdrömmande jag utmärkt. Till höger, det går att stapla på hög och änndå få det snyggt!
...........Fläkt och lampa på stativ från Ezpace!

Förutom det rent möbleringsmässiga behövs ytskikten också åtgärdas. På golvet ligger en förfälig plastmatta, typ 70-tal som måste ut. Förhoppningsvis ligger ett gammalt rufft trägolv där under, det gör det i grannbutikerna, så utsikterna för detta är goda. Vidare så är belysningen nära nog obefintlig och lysrörsvarianten kommer inte på tal. Det blir till att kosta på nya spotlighters, vilket lyfter miljöerna avsevärt. Väggarna, som i dag är fulla med mer eller mindre tveksamma tavlor, behöver naturligtvis färgsättas, allt efter dem olika miljöer som skapas. Ett är dock klart, jag vet hur jag inte vill ha det. Inte sterilt, uppblåst och opersonligt. Inte överbelamrat, skitigt och trångt!


Ett annat som är säkert
! Om affären går i lås (ska inte hoppas för mycket, men det ser ganska ljust ut) så finns det renoverings och inredningsarbete så det räcker och blir över. Det råder i så fall ingen tvekan om vart jag kommer att tillbringa sommaren.
..................
Men tyck inte synd om mig. Det är detta jag strävat efter i åratal.
...........
Per Larsson
Inredningsgalleriet Knut&Svea

5 kommentarer:

Anonym sa...

Så kul! Kanske ser dig slita i nån butik när jag i huvudstan i sommar!
Det är kul att förverkliga fantasier, själv har jag drömt om att inreda ett hus/sommarstuga i flera år och nu gör jag det. Huset har minst sagt varit motvals med hästmyror, vattenskada m.m men nu är det mesta under kontroll och det roligaste återstår!!! Stort lycka till!

CHÂTEAU DE KONSTANSE sa...

Så utrolig spennende!
Kan tenke med du allerede har innredet hele butikken i hodet,-alt fra farge på veggen til type disk;-)
Håper virkelig du får tilslaget, og får utløp for dine drømmer!
Det kommer til å bli så lekkert!

Ha en fin søndag*s*

Gårdsromantik sa...

Vilka inspirerande bilder för en som har gårdsbutik - dom där bokstäverna har jag beställt - svårt att veta vilka man skall ta!

Lycka till med dina planer!

Maud

Vitbalansen - Helena sa...

Vilken helt underbar blogg du har! Jag har inte hunnit igenom hela än, men jag kommer tillbaka och fortsätter läsa dina intressanta texter och tittar på dina vackra bilder. Hoppas att antikaffäraffären går i lås! :-)
Göteborgshälsningar från Helena

sofia sa...

Hittade hit idag och har suttit en lång stund, läst dina välskrivna texter och njutit vackra bilder. Kommer tillbaka: måste ju få veta hur det går!! :) All lycka till!