onsdag 9 april 2008

Stora inspiration och avskräckningspromenaden!

Här om dan gjorde jag stora inspirationsrundan. Alla mina favoritantikbutiker i Stockholm besöktes. Det första som slår mig är hur trångt alla har. Det verkar som om inköpen går för högtryck medan försäljningen går på sparlåga.
Bokstav och reklamskylt från Frou-Frou! ..................

..................
Om så är fallet är det ingen bra affär i det långa loppet. Jag blir också orolig för egen del när några möbler och inredningsprylar jag själv gillar skarpt står kvar i butikerna månad efter månad och rent av år. Är min stil och smakriktning för smal för att säljas i en Stockholmsbutik? Om inte, varför säljer inte dem andra sina shabby-prylar? Det är inget fel på priset heller. Ni hör, Tvekar-Tage spekulerar! Å andra sidan vet jag att Shabby och vintage säljer stort på antikmässor och auktioner och även i en och annan butik. Men inget tycks slå 50-tals prylar och det hade jag ju inte tänkt mig!
...................Snygga detaljer från Frou-Frou!
..............
Kanske är det just på grund av att butikerna är översmockade med saker som vissa prylar blir kvar. Kunderna ser dem helt enkelt inte. Man måste både ha gott om tid och veta vad man är ute efter för att hitta dem. Kanske är det så det blir! Inledningsvis har man stora svulstiga planer för än de ena än det andra, men när man väl sitter där svämmar allt över och det tycks liksom kvitta lika. Men det finns dem som kan det här med butiksinredning. Den snyggaste butiken, i alla kategorier, är utan tvekan Renns antikhandel på Sibyllegatan. Butiken, som är inrymd i en gammal biograffoajé, har kopparärgade väggar med stora bultar och nitar. Härliga trappor leder ner i lokalen och inredningen tillsammans med antikviteterna är närmast scenografiskt utstyrda. Missa dem inte då ni promenerar på Östermalm!
...................
...................................
................................

Satte mig sedan i saluhallen och åt danskt smørebrø och drack kall pilsner. Tankarna for genast i väg till det egna antikbutiksprojektet, till Köpenhamn och åter till antikbutiksprojektet. Tvekar-Tage turas om med Kör så det ryker-Kent. Tittar sedan in hos À la carte antik. Här råder svensk sommarstugeidyll med massor med snygga glas och porslinssaker. Promenerar vidare mot Roslagsgatan och konstaterar när jag kommer fram att läget för min (eventuella, möjliga) butik är ganska perfekt. Dels eftersom gatan inhyser sex antikbutiker med skiftande utbud på ett par hundra meters avstånd. Men också för att gatan är livfull med flanörer långt in på småtimmarna.
.............

Min gode vän grosshandlarn har hjälpt mig att iordningställa budgetar av alla skiftande slag som nu skickas till alla som ska ha. Han säger att det ser bra ut och att jag är överkapitaliserad. Det tycker jag låter som nått positivt, men säker kan man inte vara!
........
Per Larsson
Inredningsgalleriet Knut&Svea


3 kommentarer:

Love Your Homes sa...

Hej, är lite orolig att Tvekar-Tage tänker bestämma och läser just nu mellan mina fingrar. Så här gäller lite seriöst peptalk.

- Se till att just din antikaffär blirjden alla vill gå till.
- Se till att den har den rätta blandningen, just du kan nog hitta den.

Jag gillar Kör så ryker-Kent mycket bättre.

HJälp till här nu ni andra, Ingela

Smycka dig sa...

Hej kan inte låta bli och lämna mitt avtryck här..blir så full i skratt när jag läser om 50-tals prylar..det intresset är enormt just nu.

Själv är jag lite av en 50-60tals freak just nu..har precis inhandlat en gammal frisörs disk från 1960..

Jag besökte tradera nyligen pga avsaknad av antikaffärer i norrbotten så bar det sig inte bättre än att jag började handla och vandla på tradera..men jisses vad dyrt allt 50- tal är!'

Ja det blir spännande att se vad som blir poppis härnäst!
Nu ska jag läsa vidare hos dig

Ha det bra
Lotta

Zassi sa...

Gillar Kör-så-det-ryker-Kent! Jag gillar shabby-chic stilen - men inte riktigt ordet =)
50-talet går bort helt.

Är övertygad om att det kommer att gå alldeles lysande för dig.

Gillar din blogg skarpt!

Ha en bra helg//Z