onsdag 6 februari 2008

Sätt p för parant, proper och populär!

Jag har inte tänkt så mycket på dem förut, men har sedan en tid tillbaka fattat tycke för bokstaven. Nu är jag bokstavstrogen och inser att en bokstav eller två kan vara riktigt snygga attribut till heminredningen!...............
Bokstavligt talat, det är snyggt med bokstäver! Har många gånger under mina strapatser sparkat undan både m och s och andra lösa tecken ur alfabetet utan tanke på att det på något vis skulle vara snyggt med bokstäver. Ofta har det varit rester av skyltar till lanthandelsaffärer och andra gamla nedlagda butiker som legat i vägen då annat stått i fokus. Nu har jag ändrat mig. Jag tycker det är snyggt med bokstäver. Som ni kanske noterar så förekommer en annan bokstav i mina bloggar och det just för att de är snygga och dekorativa.
........
........
........Nytt på inredningsfronten är det givetvis inte. Lösa bokstäver i till exempel guld har jag sett förr liksom bokstäver i betong och bokstäver som bokstöd, men det har liksom inte klickat. Det är först nu jag fått upp ögonen men det känns också som att bokstaven kommer på bredare front nu, dem poppar till och med upp i antikaffärerna. Fullt så långt som att köpa bokstäver på aukton har vi inte kommit, men att dem är i ropet kan väl bekräftas av att grossisterna Olsson & Jensen och House Doctor vid årets Formex sålde nyproducerade bokstäver med gammalt antikt utseende i lagom bucklig plåt.

....
....
Vad ska man då göra med dem? I stället för en tavla, häng dem på väggen, eller ställ dem i hyllan. Är det en tillräckligt stor bokstav, placera den på golvet. Det är hippt! En ensam bokstav i ett stilleben tillsammans med andra gamla prylar rätar liksom upp det hela. Bokstaven är ofta reslig, rak och grafiskt stram, vilket blir riktigt snyggt om mycket annat hänger på vischan! Så nästa gång jag stöter på en riktigt ruggig gammal bokstav med kantstötta hörn, krackelerad färg och rätt typsnitt, så får definitivt följa med hem. Massor av bokstäver bildar ett supersnyggt colage på väggen. Foto: Living Etc.


På tal om bokstäver. Ett av mina stora bekymmer just nu är vad som ska hända med den anrika teatern Folkans neonskylt! Grävskoporna har satts i fasaden som nu är på väg i backen. Östermalmstorg ska få nån form av galleria i stället. Men tänker ingen rädda undan skylten? Har flera gånger då jag passerat tänkt att den neonskylten kommer väl någon att ta hand om, en sådan härlig kuriositet från flydda dar, men icke! Månaderna har gått, neonskylten sitter kvar och grävskopan är bara några meter ifrån den nu, det är sannolikt fråga om dagar. Ska man i egen hög person behöva trava dit med kofot och skruvdragare?

Nej, snälla någon! Rädda neonskylten!
.......
Per Larsson
Inredningsgalleriet Knut&Svea

......

2 kommentarer:

Grosshandlare Nordström sa...

Klart du ska skruva ned den själv! Vem annars kommer spara den? Sannolikt ingen, grävmaskinisten tycker nog bara det är lite roligt att höra neonrören panga.
Gåpunktnu!

gerda-thyra sa...

Klart du ska hämta neonskylten! Stick iväg nu, på en gång!