torsdag 28 februari 2008

Mastig vindsröjning blir till magisk auktion!

Dem tar aldrig slut, sakerna och möblerna! Den ständiga strömmen av nya objekt till auktionshusen är egentligen förvånande. Å tänk när nån plötslig får för sig att tömma en hel herrgård, ja då blir det fest för oss sakletare!



















..................
Efter en lyckad auktion i helgen kunde jag i veckan hämta hem inte mindre än en snygg grön allmogebyrå, ett smäckert 1700-talsbord, ett gråmålat bockbord från 1800-talet, flera gamla lerkrus och en sockerkaksform i plåt och så ett behändigt apoteksskåp i krackelerat vitt. Jag är helnöjd! Auktionen hade enorm spännvidd. Här gick allt från ett ryskt skrivbord för 90.000 till en sockerkaksform i plåt för en trehundring. Det var riktigt
kul!



......................





.......

När jag besöker auktionshuset Kolonn för att packa ihop prylarna, kan jag konstatera att kommande auktioner kommer att innehålla ännu fler gobitar. På Kolonn har dem nämligen redan fått nya leveranser med nytt auktionsgods och det från flera håll, bland annat från en större herrgård i Roslagen. Shabby chicarna och eleganterna kommer att få sitt lystmäte tillgodosett! På tur att auktioneras ut står gamla vackra trädgårdsmöbler, flera stegstolar med skönaste patina, och vitmålade sideboard i Gustaviansk stil. Dessutom finns flera läckra fåtöljer och stolar med hjultrissor som för tankarna till shabby chicens Paris!
Snyggt franskt cafébord 4000, K&Co

.....................














Trevliga gjutjärnsurnor Knut&Svea
Röda franska sifoner K&Co

En stor del av möblemanget har inte använts på åratal, utan legat undanstoppat på vindar och i förråd, vilket gör det hela än mer spännande. Det blir en sån där riktigt härlig och genuin auktion, med en hel radda ovanliga objekt! Tänk att det ännu finns orörda vindar av det mer storslagna formatet! Så boka in söndagen den 9 mars, då syns vi i Sundbyberg!


Per Larsson
Inredningsgalleriet Knut&Svea


Inga kommentarer: