fredag 15 februari 2008

Sista antik och kuriosafesten i Sollentuna!

Det är dags igen för landets samlare och antikälskare att styra kosan till Sollentuna! 130 utställare har som brukligt bullat upp med allt från fingerborgar till 1700-tals möblemang. Årets tema är nostalgi vilket passar bra då vårens mässa blir den sista i Sollentuna.


vackra rostiga bokstöd från Sophie, kanske hittar vi nått liknande på mässan?


Att gå på antikmässor är bland det roligaste som finns. Att under några intensiva dagar få en så stor del av landets antika utbud serverat liksom på ett silverfat, på ett och samma ställe, är en ynnest. Kuriosan i Sollentuna är en favorit. Här finns nått för alla smakriktningar och det fullkomligt kryllar med sköna inredningsprylar. Hit kommer samlarna, de som är ute efter att komplettera och köpa till. Vi hittar inredarna, de som på uppdrag åt andra fixar till sköna hem. 40-talisterna som vill njuta en stunds nostalgi och så den yngre generationen som är på jakt efter heminredningsdetaljer och designat 50 och 60-tal.Även en bakfot som jag kan ha turen att få mitt lystmäte tillgodosett. Utan att i förväg veta vad jag exakt är ute efter, stilritningen är ju klar, så ger jag mig med glädje in montrarna.
Det är ju så, som ni säkert förstått, att det inte finns en enda sak som jag behöver. Därför blir glädjen liksom dubbel, då man efter att ha botaniserat ett par timmar, plötsligt inser att man faktiskt hittat nått som man måste ha. Tjo! En gjutjärnsurna! Hepp! En koffert! Hoho! En bokstav! Ja, kära nån!


Snygga bryggarstolar och franska Sifoner Knut&Svea. Vacker grönmålad skomakarlampa i plåt och fiskförvarae från Sophie!

I höstas reagerade jag trots allt över prissättningen. Vissa utställare daskar i så in i norden, och det på rena loppissaker. En del begrep inte ens att rodna när de talade om att askfatet i pressat glas faktiskt kostar 500 kronor, utan prut! Jösses! Det relevanta priset vore 50 kronor. Nej då spar man hellre den femhundringen, mer prisvärda saker finns trotts allt. Men nästan som alltid annars så vill det till att ha plånboken fylld med sköna juveler. Det kostar att ligga på topp och det är kostsamt att ha diagnosen materialist! ...............
Stor vacker terin för 650 Sophie.

Det ska också bli spännande att se vårens esplanadutställning som går i nostalgins tecken. Robert Thyr från Skjutsgården Antik har arrangerat det hela och här utlovas en kavalkad av det som funnits genom åren i Sollentuna. För se vårens mässa blir den sista här. Höstens upplaga kommer att hållas i nybyggda mässhallar i högteknologins Kista.
Vi ses i montergångarna!

Per Larsson
Inredningsgalleriet Knut&Svea
.....
.....

2 kommentarer:

lottens vita och gröna sa...

vilken sida! jag har inte varit här förr, gillar! ska antagligen också ut till mässan, men fynd gör man nog nte, men sugen blir man efter att ha sett dina foton. ha det gott! kram lotten

Millas hem sa...

Bilderna är ljuvliga...
Camilla