måndag 21 januari 2008

Färg form franskt på årets Formex!

Formex bjöd i år på tidiga vårkänslor då besökarna togs med till paris! Hela mässan andades franska undertoner och shabby chic-älskarna fick så de teg. Den nötta och skavda inredningsstilen tycks ha fått sitt svenska genomslag!
........
..........................................Aldrig tidigare har Formex varit så koncentrerad kring Shabby Chic som i år. Mustigt och ombonat! Den danska motsvarigheten, Formland, har tidigare tassat i markerna, men i år har stilen klivit över sundet och blommat ut i all sin prakt. Mode och trendexperterna på Formex konstaterar att det stilrena 90-talets inredningsideal är på väg att ebba ut och vi går allt mer mot det kreativa och personliga, där allt fler plockar fram arvegodset och söker udda och annorlunda föremål att inreda sina hem med. Antika saker blandas med nytt och vi vågar använda färg igen.

Årets mässa var franskt dekadent och bjöd på spännande utställningar. Tänk Paris, Edith Piaf, och franska hotell och caféer så hamnar du rätt. Utställningen Paulas Pied-á-terre, ”hennes andra hem” bjöd på en blandning av antikviteter, reseminnen och designobjekt. Bättre ”well-being” än vad denna Parisiska storstadslya bjöd på kan jag inte tänka mig. Det andades människa och internationell lyx med en bohemisk känsla där shabby chicen äntligen kommit i fokus.

Flera av utställarna hade hakat på trenden och de klassiska shabby chic-attributen gick att beställa på fler håll än någonsin. Nykomlingarna och uppstickarna Olsson och Jensen gjorde succé med sin monter full med antika, skavda och nötta läckerheter. Efter denna inköpsmässa kommer vi sannolikt att få se mycket på temat i inredningsbutikerna. Det våras för shabby chick!............................Per Larsson
Inredningsgalleriet Knut&Svea
Frankofiler är vi allihop!

Inga kommentarer: