onsdag 9 januari 2008

Modest mjölsäck på modet i massor!

Att Gällivarehänget skulle få så stort genomslag bland de pubertala hade jag aldrig kunna ana. Ett mode jag helt valt att stå över. Men när dem gamla mjölsäckarna gör entré i återanvänd form då hakar jag på.
....................Har på senare tid under mina antikbutiksvandringar noterat en allt vanligare förekomst av mjölsäckar, företrädelsevis franska, åtminstone står det ofta så på prislapparna i den mån sådana finns. Visst har det förekommit tidigare men knappast i den omfattning som nu råder. Jag vill våga påstå att mjölsäckar har kommit på modet. Till det kan vi även lägga gamla kökshanddukar i kraftigt linne och bomull med sina klassiskt röda eller blå ränder och broderade initialer.
..................................

................................
Detta med mjölsäckar är ett trivsamt genbruk tycker jag, dessutom blir det hemtrevligt och charmfullt. Är man till exempel ägare till en gammal beklaglig fåtölj, en sådan man funderat på att slänga ut på grund av utseendet, men som fått stå kvar för att den är så skön, ja då kan gammalt mjölsäckstyg göra underverk. Efter som tyget är så rejält passar de även bra att klä om och in stolsitsar med. Både snyggt och slitstarkt. Vill man piffa upp metervaran ytterligare kan man skaffa sig schabloner och trycka dit små textrader, kanske nått erotiskt på franska!
...............
Den som är händigare än då kan rent av sy ett par kuddfodral vilket blir riktigt klädsamt.
Snyggt som kuddfodral blir även de gamla kökshanddukarna.
......................................................................................
...............................................................................................................
..................................................................................
..............................
..............................
..............................
..............................
......
Mjölsäcksmodet kvalar tveklöst in i shabby chic-kotteriet. Vackert, skirt och anspråkslöst. Dessutom är det aldrig fel med återvinning. Så dra en gammal mjölsäck över dig och bli gammeldags modern. Det finns hos Kronen, Linné Antik och Atmosphere i Göteborg.
.........................
Per Larsson
Inredningsgalleriet Knut&Svea

1 kommentar:

Anonym sa...

Otroligt! har sökt efter mjölsäckar ett tag nu, men har inte kunnat hitta några, så tittar jag in här av en slump och så skriver du om dem...
Tack för tipsen och en bra blogg
/Diva