fredag 4 januari 2008

Skål för ett nytt auktionsår och nya Shabby Chic-fynd!

Just som plånböckerna för många är som tommast drar det i gång igen. Auktionernas vårtermin. Den som ännu har några smulor i fickan kan därför, så här inledningsvis av auktionssäsongen, ha goda fyndchanser. Klockan är slagen!


Att påstå att auktionsuppehållet över jul och nyår är för långt vore en överdrift. Trots att det är mitt i särklass största intresse är det rätt skönt att slappna av ett tag. Å tänk så peppad man kan känna sig när det hela nu drar i gång igen. Precis som jag lärt mig att handla säsongsrelaterade objekt under fel säsong, har jag även lärt att januari månads auktioner kan innehålla de bästa fynden. Sannolikt beror det på att den breda allmänhetens ekonomi går på sparlåga efter julens köphysteri och att dem därför inte tinar fram förens i februari.
Men uppköparna inom antikhandeln, några auktionsproffs och så jag kan knepet. Vill man vara med och fynda gäller det att ha en undanstoppad slant öronmärkt för årets första auktioner.
......Dekorativa skyltdocksskallar för hattar ropas ut för 2000 kronor.
Kristallkrona i Gustaviansk stil ,med en del lösa prismor, ropas för 3000 kronor.
Rejält parti Dalahästar och tuppar såldes före jul för 5400 kronor.
Läckra sifoner finns att köpa för 400 kronor stycket hos K&Co.
Grafiskt blad med Livdragonerna 1200 kronor.
....
............Som brukligt är inriktningen bemålat, skavt, nött, provins och allmänt dekorativa inredningsprylar. På Stockholms Auktionsverk står en vacker sengustaviansk skänk och väntar, ett härligt provinsarbete med ett utrop på 6000 kronor. Där finns också ett par grafiska blad föreställande Magnus de la Gardie och kung Karl XI . Utrop 1000 kronor. Då får man veck och fläckar på köpet, men bladen blir inte mindre dejliga för det!

Årets första visning och auktion till helgen! Dessutom råder rena Lennart Jirlowfebern på Auktionskompaniet (återkommer till det) Gissa om undertecknad finns på plats!
Ska du själv ut på Shabby Chic-jakt, så lycka till och glöm inte släpvagn!

Per Larsson
Inredningsgalleriet knut&Svea


Inga kommentarer: